DünyaGündem

Bayern Münih, Bundesliga’nın tarihi rekorunu egale etti!..

Bayern Münih, Bundesliga’nın tarihi rekorunu egale etti!.. Almanya Ligi’nde Bayern Münih yenilmezlik serisini 36 maça çıkardı ve Hamburg’un rekoruna ortak oldu…

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) oynanan 11. hafta karşılaşmaları sonunda Hoffenheim’ı 2-1 mağlup eden Bayern Münih, liderliğini sürdürdü. Sporx.com’un haberine göre, deplasmanda Hoffenheim’ı Mario Mandzukic ve Thomas Müller’in golleriyle 2-1 yenen Bayern Münih, 29 puana ulaşarak liderliğini korudu. Bavyera ekibi bu galibiyetle, yenilmezlik serisini 36 maça çıkardı ve Hamburg’un 30 yıllık rekorunu egale etti. Ev sahibi ekibin tek golü ise Niklas Süle’den geldi.

Borussia Dortmund, sahasında VfB Stuttgart’ı 6-1’lik farklı bir skorla geçti. Robert Lewandowski’nin 3 golle hat-trick yaptığı karşılaşmada, sarı siyahlı ekibin diğer gollerini Sokratis, Reus ve Aubameyang kaydetti. Stuttgart’ın golünü ise Haggui attı. Borussia Dortmund, 28 puana ulaştı ve ikinci sıradan zirve takibini sürdürdü.

Bayer Leverkusen, deplasmanda lig sonuncusu Eintracht Braunschweig’e Kumbela’nın golüyle 1-0 yenildi. Bu mağlubiyetle zirve yarışında yara alan ve rakipleriyle arasındaki fark açılan Bayer Leverkusen, 25 puanla 3. sırada yer alıyor.

Gol krallığı yarışında Borussia Dortmund’tan Lewandowski 9 golle ilk sırada yer alıyor. Bayern Münihli Mandzukic’in 8 golle ikinci sırayı elde ettiği listenin devamında, 7’şer golle Borussia Mönchengladbachlı Max Kruse, VfB Stuttgartlı Vedad Ibisevic, Hoffenhemli Roberto Firmino, Bayer Leverkusenli Sidney Sam ve Borussia Dortmundlu Pierre-Emerick Aubameyang yer alıyor.

Bundesliga’da 11. hafta maçlarında alınan sonuçlar ve 12. hafta maç programı şöyle;

Bundesliga’da 11. hafta sonuçları

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart: 6-1
FC Nürnberg – SC Freiburg: 0-3
Hoffenheim – Bayern Münih: 1-2
Hamburg – Borussia Mönchengladbach: 0-2
Eintracht Braunschweig – Bayer Leverkusen: 1-0
Hertha Berlin – Schalke 04: 0-2
Eintracht Frankfurt – VfL Wolfsburg: 1-2
FC Augsburg – Mainz 05: 2-1
Werder Bremen – Hannover 96: 3-2

Bundesliga’da 12. hafta programı

Hannover 96 – Eintracht Braunschweig
VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund
Hoffenheim – Hertha BSC
Bayer Leverkusen – Hamburg
Bayern Münih – FC Augsburg
Schalke 04 – Werder Bremen
Borussia Mönchengladbach – FC Nürnberg
FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt
SC Freiburg – VfB Stuttgart

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu