DünyaGündem

İspanya Hükümeti dopinge el attı!..

İspanya Hükümeti dopinge el attı!.. İspanya’da hükümet, sporda dopingle mücadele yasa tasarısını meclise sundu.

HTSporun haberine göre, Bakanlar Kurulu’nda bugün kabul edilen yasa tasarısıyla ilgili bilgi veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria, yeni yasayla doping yapan sporculara ve bunu tedarik eden antrenör, doktor gibi kişilere 400 bin avroya kadar para cezası verilebileceğini belirtti.

”Sportif aktivitelerde dopinge karşı mücadele ve sağlığın korunması” başlıklı yasa tasarısı kapsamında ayrıca, İspanya’daki Spor Disiplin Komitesi’nin yerini alacak şekilde bir ”Spor Tahkim Mahkemesi” kurulmasının da planlandığı kaydedildi. Hükümet sözcüsü, dopingle mücadele yasasının gelecek Temmuz ayına kadar yürürlüğe girmesinin beklendiğini ifade etti.

İspanya’da 2006 yılında güvenlik güçlerinin yaptığı bir baskın sonrası ortaya çıkan Avrupa’nın en büyük doping skandalı ile ilgili dava Ocak ayında yeniden açılmıştı. Sanık durumunda olan 5 kişi, İspanya’da dopingin suç sayılmaması nedeniyle, sadece kamu sağlığına zarar vermekten, 2’şer yıl hapis istemiyle yargılanıyor.
İstanbul ve Tokyo ile birlikte 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’nı organize etmeye aday olan Madrid, 16 Mart Cumartesi günü Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerini ağırlayacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu