DünyaGündem

İspanya Kral Kupası’nda finalin adı Real Madrid – Barcelona!..

İspanya Kral Kupası’nda finalin adı Real Madrid – Barcelona!..  İspanya Kral Kupası’nda (Copa del Rey) finalde Atletico Madrid’i eleyen Real Madrid ile Real Sociedad’ı eleyen Barcelona karşı karşıya gelecek.

Real Madrid’in 3-0 ve 2-0’lık skorlarla Atletico Madrid’i elemesinden sonra Barcelona da Real Sociedad karşısında aldığı 2-0 ve 1-1’lik skorlarla finale adını yazdırdı.

Anoeta Stadı’nda oynanan yarı finalin rövanş maçında Barcelona, 27. dakikada Messi’nin güzel golüyle öne geçerken, Real Sociedad’ın beraberlik golü ise 87. dakikada Griezmann’dan geldi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, finalde Real Madrid ile eşleşen Barcelona’da teknik direktör Gerardo Martino, “Üç hedefimizden birini gerçekleştirdik. Final maçına daha çok var. Her iki takım da her hafta kendini değiştiriyor” dedi.

Kral Kupası’nı en çok kazanan kulüp, 26 kezle Barcelona oldu. Real Madrid ise bu kupayı 18 kez kaldırdı. Kral Kupası finalinde 6 kez karşılaşan iki takımın 3’er galibiyeti bulunuyor. 2011 yılında Mestalla Stadı’nda oynanan son final maçını, uzatmalarda gelen golle 1-0 Real Madrid kazanmıştı.

İspanya Futbol Federasyonu resmen açıklamasa da İspanyol medyasının iddialarına göre, 19 Nisan’daki final maçı, tarafsız ve büyük bir stat olması sebebiyle yine Mestalla’da oynanacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu