DünyaGündem

İspanya Süper Kupası’nda rövanş zamanı

İspanya Süper Kupası’nda rövanş zamanı… Real Madrid ile Barcelona, İspanya’nın en büyüğünü belirleyecek maçta Santiago Bernabeu’da karşılaşacak. İspanya Süper Kupası rövanş maçı bu gece saat 23.30’da başlayacak.

İspanya Süper Kupası’nda rövanş zamanı. Ntvspor’un haberine göre, Real Madrid ile Barcelona, İspanya’nın en büyüğünü belirleyecek maçta Santiago Bernabeu’da kozlarını paylaşacak. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak İspanya Süper Kupası rövanş maçı bu gece saat 23.30’da başlayacak.

İspanya Süper kupası bu akşam sahibini buluyor. Geçtiğimiz sezon La Liga’yı Barcelona’nın 9 puan önünde şampiyon olarak tamamlayan Real Madrid ile Kral Kupası’nı müzesine götüren Barcelona, ilk maçta Nou Camp’ta kozlarını paylaşmış ve Barcelona karşılaşmayı 3-2 kazanmıştı. Geriye düşmesine karşın Pedro, Messi ve Xavi’nin golleriyle ezeli rakibi karşısında 3-1 öne geçen Barcelona’da kaleci Victor Valdes’in yaptığı büyük hata, Di Maria’nın golüyle sonuçlanmış ve Katalan ekibinin galibiyet sevinci tatsız noktalanmıştı.

İspanya Süper Kupası rövanş maçında yaşanacak El Clasico heyecanına bu kez Santiago Bernabeu ev sahipliği yapacak. Real Madrid’de sakatlığı sona eren Pepe’nin zorlu mücadelede yer alması bekleniyor. 35 milyon euro karşılığında Tottenham’dan transfer edilen Luka Modric’in ise maça kulübede başlayabileceği belirtiliyor.

Barcelona’da ise Puyol’un El Clasico’da görev alması zor görünüyor. Osasuna karşılaşmasında elmacık kemiği kırılan tecrübeli savunma oyuncusu, maçta görev alması halinde maskeyle sahaya çıkacak. Geçtiğimiz sezon yine Süper Kupa finalinde karşılaşan iki ekibin eşleşmesinden mutlu ayrılan taraf Barcelona olmuştu. Son 3 yıldır İspanya Süper Kupası’nı kazanan Katalan ekibi, bu kupadaki başarısını sürdürüp seriyi devam ettirmek istiyor.

Real Madrid ise son olarak 2008 yılında Valencia’yı yenerek kazandığı Süper Kupa’yı 4 yıl sonra bir kez daha havaya kaldırma amacında. Ancak lige kötü başlayan ve 2 maçta sadece 1 puan toplayabilen Real Madrid’in son yıllarda Barcelona’ya karşı evinde şansı tutmuyor. Eflatun beyazlılar, Barcelona’yı Santiago Bernabeu’da en son mayıs 2008’de devirmeyi başarmıştı.

Bununla birlikte; iki takım daha önce 5 kez İspanya Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelmiş ve bu maçların 4’ünde Real Madrid sahadan mutlu ayrılan takım olurken, Barcelona geçtiğimiz sezon bu kupayı müzesine götürmüştü. Daha önce yapılan 221 randevuda 87’şer galibiyeti bulunan iki takımın mücadelesinde Barcelona, sahadan galibiyetle ayrılması halinde ezeli rekabette 80 yıl sonra ilk kez Real Madrid’i galibiyet sayısında geçmiş olacak.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu