DünyaGündem

İspanyol kulüplerinden Sevilla Başkanı Jose Maria Del Nido’ya destek!..

NationalTurk’ün haberine göre, kamu parasını kötüye kullandığı iddiasıyla 7 yıllık hapis cezası onanan eski Sevilla Kulübü Başkanı Jose Maria Del Nido’nun cezaevine girmemesi için La Liga’dan çok sayıda kulüp af talep eden bir belge imzaladı.

İspanya’nın Cadena Ser Radyosu’nda yayınlanan haberde, İspanya Birinci Ligi’nden Malaga, Real Betis ve Athletic Bilbao dışında tüm kulüplerin ve İkinci Lig’deki 28 kulüpten, 18’inin imzasının olduğu Del Nido’ya af talep edilen belgenin ileriki günlerde kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Söz konusu belgede, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar ile birinci ve ikinci lig kulüplerinin temsil edildiği Profesyonel Futbol Ligi Kurumu Başkanı Javier Tebas’ın da imzasının olduğu bildirildi.

Bu arada, Sevilla Kulübü ise geçen haftalarda başlattığı bir kampanya ile Del Nido’nun affı için taraftarlar arasında imza toplamıştı.

İspanya’nın Marbella Belediyesindeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili bir davadan dolayı hakkında 7 yıl hapis cezası onanan Del Nido, 9 Aralık 2013 tarihinde, 11 yıldır yürüttüğü Sevilla Kulübü Başkanlığından istifa etmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu