DünyaFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Juventus Teknik Direktörü Conte’nin 10 aylık cezası onandı

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte, men cezasının kaldırılması için gittiği temyizden istediği sonucu alamadı. Temyiz mahkemesi, şikeyi örtbas etmekle suçlanan Conte’nin, 10 aylık cezasını onadı.

İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından, 2010-2011 sezonunda Siena takımının başındayken, Novara-Siena ve Siena-Albinoleffe maçlarındaki şike faaliyetlerini bildiği halde yetkili organlara haber vermemekle suçlanan Conte’ye verilen 10 aylık futboldan men cezası temyiz mahkemesinde onandı.

İtalya’yı sarsan şike operasyonunun ucu, Juventus’u geçen sezon yenilgisiz şampiyonluğa taşıyan Antonio Conte’ye kadar uzanmıştı. Ntvspor’un haberine göre, Conte, 2010-2011 sezonunda, o günlerde Serie B’de mücadele eden Siena’yı çalıştırdığı dönemde, 2 maçta şike yapıldığından haberdar olmasına karşın, durumu yetkililere bildirmemekle suçlanıyordu. Şikeyi örtbas suçundan 10 ay men cezası olan Conte, İtalya’nın en ünlü avukatlarından birini tutarak temyize başvurdu.

Ancak futbol federasyonunun temyiz mahkemesinden, Conte’nin beklediği karar çıkmadı. Mahkeme, başarılı teknik adamı Siena ile Novarra arasında oynanan maçtan aklasa da, diğer maçtaki sorumluluğu nedeniyle 10 aylık cezayı onadı.
Conte’nin eylül ayında, bir başka mahkemede 2. kez temyize gitmesi bekleniyor. Kararın değişmemesi halinde, Conte tüm sezonu çalıştıracak. Juventus yönetimi yeni bir teknik direktör aramaktansa, takımı Conte’nin cezası bitene dek, yardımcısı Massimo Carrera’ya emanet etmeyi planlıyor.

Conte’nin, Siena’yı çalıştırırken yardımcılığını yapan Angelo Alessio’nun 8 aylık cezası ise 6 aya düşürüldü. Temyiz mahkemesi, Juventuslu savunma oyuncuları Bonucci ve Pepe’nin aklanmalarına yönelik kararı da onadı. Savcılık, şikeye karıştıkları gerekçesiyle, İtalya Milli Takımı’nın da formasını giyen Bonucci’nin 3.5 yıl, Pepe’nin ise 1 yıl futboldan men edilmesini istiyordu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu