DünyaFutbolda ŞiddetGündem

John Terry, ırkçılık davasında suçsuz bulundu

Chelsea’nin takım kaptanı John Terry, Queens Park Rangers forması giyen Anton Ferdinand’a ırkçılık yaptığı iddiasıyla hakkında açılan davada suçsuz bulundu.

İngiltere Premier League takımlarından Chelsea’de takım kaptanı John Terry, ırkçılık yaptığı iddiasıyla hakkında açılan davada suçsuz bulundu.

Londra’daki Westminster Ceza Mahkemesi’nde 4 gün süren ve bugün sona eren davanın ardından yargıç Howard Riddle, “Terry’nin ırkçı bir asayiş suçu işlediği konusunda ikna olmadığını” belirterek, 31 yaşındaki İngiliz futbolcunun suçsuz olduğuna hükmetti.

Kararın ardından Terry’nin hukukçu ekibinden yapılan yazılı açıklamada ise “Terry, Ferdinand’a ırkçı saldırıda bulunmadı ve mahkeme de bunu kabul etti” denildi. Ntvspor’un haberine göre, hakimin, Terry’yi suçsuz bulduğunu açıklamasının ardından duruşma salonunda Terry’nin ailesi sevinç gösterisinde bulundu.

İddialar, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi, Terry’nin İngiltere Milli Takımı kaptanlığının elinden alınmasına ve menajer Fabio Capello’nun bu karara karşı çıkarak, takımın başından ayrılmasına yol açmıştı.

Ligin ilk yarısında Queens Park Rangers ile Chelsea arasında oynanan maçta, Manchester United’lı Rio Ferdinand’ın kardeşi olan ve Queens Park Rangers forması giyen Anton Ferdinand’a ırkçı ifadeler kullandığı ileri sürülen Terry hakkında dava açılmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu