GündemTransfer

Jakup Jimmy Durmaz Gençlerbirliği’nde

Gençlerbirliği, Yakup Jimmy Durmaz’ın transferi için kulübü Malmö ile anlaşmaya vardı. Durmaz, pazartesi günü Ankara’da olacak.

Sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği yönetimi, daha önce anlaşma sağladığı Jakup Jimmy Durmaz’dan sonra futbolcunun kulübü Malmö’yü de ikna etmeyi başardı.

Ntvspor’un haberine göre, başkent kulübünün genel menajeri Cem Onuk, 2012-2013 sezonu devre arası için transferinde anlaştıkları Yakup Jimmy Durmaz’ın kulübü Malmö’yü ikna ettiklerini ve İsveç kulübüyle olan sözleşmesi 31 Aralık 2012’de sona erecek futbolcunun, Pazartesi günü Ankara’da olacağını söyledi.

Yakup Jimmy Durmaz ile İsveç liginin bitmesinin ardından Gençlerbirliği’ne transferi konusunda anlaşma sağladıklarını vurgulayan Onuk, “Biz Jimmy’nin sezonun başından itibaren kırmızı-siyahlı formayı giymesini istiyorduk. Bunu da başardık, mutluyuz” dedi.

Yakup Jimmy Durmaz’ın takımda görmek istedikleri futbolculardan biri olduğunu ve başka kulüplerden de teklif almasına karşın Gençlerbirliği’ni tercih ettiğini kaydeden Cem Onuk, 1989 doğumlu futbolcunun daha önce Ankara’ya gelerek, tesisleri gördüğünü ve ortamdan olumlu yönde etkilendiğini dile getirdi.

Futbolcuyla ilk olarak İsveç ligi ve kulübüyle sözleşmesinin biteceği tarihden itibaren geçerli olmak üzere anlaşma yaptıklarını belirten Onuk şöyle konuştu; Uzun görüşmeler ve uğraşların ardından Malmö kulübüyle anlaşmaya vardık. Futbolcu da bizimle olmayı çok istedi.

İsveç kulübüne sergiledikleri anlayış için teşekkür ediyoruz. Jimmy, kendileri için çok önemli bir futbolcu, ancak futbol yaşamına Türkiye’de ve özellikle de Gençlerbirliği’nde devam etmek istedi. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi transferde isim isim gidiyoruz.

Belirlediğimiz isimler üzerinde yoğunlaşarak, dikkatimizi dağıtmıyoruz. Jimmy de kadromuza katmayı çok istediğimiz bir futbolcuydu. Gençlerbirliği futbol kültürü ve karakterine uzun yıllar katkı sağlayacağına inanıyorum.

İsveç’in Örebro kentinde 1989 yılıda doğan Jimmy Durmaz, İsveç ve Türkiye pasaportlarına sahip. Orta sahada görev alan 1.80 metre boyundaki Durmaz, 3 kez giydiği İsveç Milli Takımı formasıyla 1 de gol attı.

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu