FutbolGündem

Karşıyaka Kulübü, 101. yaşını kutluyor!..

Karşıyaka Kulübü, 101. yaşını kutluyor!.. Türk sporunda Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Ankaragücü gibi 100 yılını geride bırakan Karşıyaka Spor Kulübü, 101. yaşını kutluyor…

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyaka Spor Kulübü ve camiası, yalnızca dünya, olimpiyat şampiyonları yetiştiren bir spor kulübü değil, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerini korumak için bir araya gelen yapı taşıdır” dedi.

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 101. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Durak, Karşıyaka Spor Kulübü’nün Kurtuluş Savaşı kahramanları Kadızade Zühtü Işıl, Kadızade Raşit, Süreyya İplikçi, Refik Civelek, Osman Nuri ve Örnekköylü Hüseyin’in bir araya gelmesiyle Kasım 1912’de, Karşıyaka Mumaresei Bedeniye Kulübü adıyla kurulduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği, armasında ay yıldızı kullanmasını bizzat emrettiği kulübün 101. onur yılını yürekten kutladığını kaydeden Durak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye’nin çağdaş, laik, kültürlü ve ülkesine bağlı insanlarından oluşan Karşıyaka Spor Kulübü ve camiası, yalnızca dünya, olimpiyat şampiyonları yetiştiren bir spor kulübü değil, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin değerlerini korumak için bir araya gelen yapı taşıdır. Türk spor tarihinin derinliklerine damgasını vuran güzide kulübümüzün başarılarla dolu nice yüzyıllar yaşaması dileklerimle; Karşıyaka Spor Kulübümüzün ve tüm camiamızın 101. yaşı kutlu olsun.”

101 YILLIK KULÜP

Üç Büyükler Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe’nin yanı sıra Ankaragücü, Vefa, Beykoz ve Üsküdar Anadoluspor gibi 100 yıllık geçmişi olan kulüplerden biri olan Karşıyaka’nın futbol takımı PTT 1. Lig’de mücadelesini sürüdürürken, erkek basketbol takımı da Beko Basketbol Ligi’nde mücadele ediyor.

Karşıyaka Spor Kulübü, futbol ve basketbol dışında bir çok branşta da faaliyetlerini sürdürüyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu