FutbolGündem

Kartalspor, 160 bin lira bulamazsa küme düşecek!..

Efsaneleri yetiştiren Kartalspor, 160 bin lira bulamazsa küme düşecek!.. Volkan Demirel, Servet Çetin, Egemen Korkmaz ve Olcan Adın’ı Türk futboluna armağan eden Kartalspor, borçları nedeniyle UEFA tarafından küme düşürülme tehdidiyle karşı karşıya.

Kartalspor Başkanı Murat Aygün, cuma gününe kadar 160 bin lira bulmak zorunda olduklarını söyledi. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Kartalspor, geçmiş dönemlerden gelen oyuncu borçlarının ödenmesinde yaşanan sorunlar nedeniyle yine sıkıntıda.

Borçların ödenememesi nedeniyle sezona UEFA tarafından verilen -6 puan cezasıyla başlayan Kartalspor’a, yine geçmişten gelen oyuncu borçları bulunduğu gerekçesiyle küme düşme cezası verildiği haberleri sosyal medyada yayılırken, kulüp başkanı Murat Aygün, bu iddiaları yalanladı.

KOTCHONI’YE 160 BİN LİRA BORCUMUZ VAR 

Kulüp olarak küme düşürülme cezası alma riskleri bulunduğunu ancak mevcut durumda böyle bir şeyin gerçekleşmediğini dile getiren Aygün, “Küme düşürülmemiz gibi bir durum söz konusu değil. Kartalspor formasını 2008-2009 sezonunda giyen Christian Akande Kotchoni’ye olan 160 bin lira civarında borcumuz bulunuyor ve ödemek için cuma gününe kadar vaktimiz var” dedi.

“İNŞALLAH GEREKEN PARAYI BULACAĞIZ”

O dönem Denizlispor’dan kiralanan Beninli oyuncunun halen kulüpten alacağı bulunduğunu aktaran başkan Aygün, “İnşallah gereken rakamı bulacağız ve ödemesini yapacağız. Zaten iki taksitte ödememiz gerekiyor. Cuma gününe kadar ilk taksidi ödememiz durumunda, 15 gün içinde de ikinci taksidi yatırıp, bu sorunu halledebileceğiz. İnşallah takımımızı bu halde bırakmayacağız ve küme de düşürmeyeceğiz. Avukatlarımız konuyla ilgili çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“KULÜBÜN TÜM GELİRLERİ TEMLİKLİ”

Murat Aygün, kulübün tüm gelirlerinin temlikli olduğundan ve kendilerine hiçbir destek de bulamadıklarından yakınırken, Kartal Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) tepki gösterdi. “Geçmişten gelen borçları ödemeye çalışmaktan önümüze bakamıyoruz. Ne Kartal Belediyesi’nin ne de TFF’nin hiçbir desteği yok ” şeklinde görüş belirten Aygün, şunları söyledi:

“TFF ‘ADAMI OLANA’ DESTEK VERİYOR”

“Kartal Belediyesi’nden destek yok ve sıkıntımız gerçekten büyük. Her sezon yine geçmişle uğraşıyoruz. Hep aynı sıkıntı. Bu konuda federasyonu da suçluyorum. Yeri geldiğinde, adamı olana destek veriyorlar. ‘Bari hakkımız olan tesis yardımını verin’ diyoruz, bize beklememizi söylüyorlar. Bu yardımı geçen sezon da yapmadılar. Ama önceki yönetim döneminde birkaç yıllık tesis yardımını tek seferde vermişler. Bu iyi niyetli mücadelemizde kendi federasyonumuz bile bizi kollamıyor. Bizi kendi belediyemiz yönetime aday yaptı ve destek sözü verdi. Şimdi ise hiçbir katkıda bulunmuyorlar. Bu parayı vermek de problem değil ama sürekli yeni bir borç ortaya çıkıyor. Ben geçmişle uğraşmaktan yoruldum.”

DENILSON’UN DA 350 BİN LİRA ALACAĞI VAR

Aygün, 2011’de Kartalspor forması giyen Brezilyalı oyuncu Deyvison Denilson’un da kulüpten 350 bin lira civarında alacağı olduğunu öğrendiklerini aktarırken, “Onunla da ayrıca ilgileneceğiz. Hangisiyle uğraşacağımızı şaşırdık. Gelir yok, her şeyimiz temlikli. Allah sonumuzu hayretsin” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu