DünyaFutbolGündem

Klopp’tan iddialı açıklama; 40 milyonluk transferle değil, gençlerle başarı istiyoruz

Klopp’tan iddialı açıklama; 40 milyonluk transferle değil, gençlerle başarı istiyoruz… Borussia Dortmund Teknik Direktörü Jürgen Klopp, 12 puanla lider bulunan Bayern Münih’in arkasında olmalarına rağmen, 40 milyon euroluk transfer yaparak şampiyon olmak gibi hedeflerinin bulunmadığını söyledi.

Daha çok genç futbolcular kazanarak başarıyı elde etmek istediklerini belirten Klopp, Bayern’e göndermede bulundu Türk kökenli yıldız futbolcu İlkay Gündoğan’ın da formasını giydiği ve Bundesliga’ya son iki yıldır damgasını vuran Borussia Dortmund’un başarılı Teknik Direktörü Jürgen Klopp, bu sezonki şampiyonluk şanslarının bir hayli düşük olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yılda, özellikle İlkay Gündoğan’ın sezonun ikinci yarısında gösterdiği üstün performansla, hem Bundesliga’yı hem de Almanya Federasyon Kupası’nı (DFB-Pokal) kazanarak kulüp tarihinde bir ilke imza atan Dortmund, bu yıl 12 puanla ezeli rakibi Bayern Münih’in arkasında ligin devre arasına girdi.

BİZİM ŞAMPİYONLUĞUMUZ BAYERN MÜNİH’E BAĞLI

Şampiyonluk şanslarının kendi performanslarına değil de, daha fazla Bayern Münih’in performansına bağlı olduğunu vurgulayan başarılı çalıştırıcı, şunları söyledi:

“Şu noktada ‘Şampiyon oluruz’ dememiz saçmalık olur. İpler tamamen Bayern’in elinde. Büyük kayıplar yaşamazlarsa şampiyon onlar olur. Açıkçası pek çok puan kaybedeceklerini düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı. Klopp “Bu açıdan kimin ikinci veya üçüncü olarak ligi bitireceği önemli. Çünkü bu sıralarda da Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını kazanmış oluyoruz.”

Bavyera ekibinin 12 puan gerisinde olmalarına rağmen, yüksek bonservis bedelleri ödeyerek başarıyı satın almak gibi bir niyetlerinin olmadığını anlatan Klopp, “40 milyon euroluk transfer yapmak istediğimizi bir yerde okudum. Fakat bu tamamen gerçek dışı. Bizim kulüp olarak hedefimiz, genç futbolcular kazanarak gelişmektir. 19 yaşında bir gencin kazanılması kulüp için hem gurur verici hem de sevindirici.” açıklamasını yaptı.

Lider Bayern Münih’in 12 puan gerisinde olan sarı – siyahlı takım, 19 Ocak tarihinde, A Milli Takım oyuncularından Mehmet Ekici’nin takımı Werder Bremen ile karşı karşıya gelecek. Bu mücadele, İlkay ve Mehmet için ayrı bir önem taşıyacak. Çünkü iki genç futbolcu da, Nürnberg’de ilk Bundesliga maçlarına beraber çıkmıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu