DünyaGündem

İngiliz eski milli futbolcu Lineker’den FIFA Başkanı Blatter’e ağır eleştiri; Blatter diktatör!..

İngiliz eski milli futbolcu Lineker’den FIFA Başkanı Blatter’e ağır eleştiri; Blatter diktatör!..  Gary Lineker, FIFA Başkanı Sepp Blatter hakkında ağır ifadeler kullandı: FIFA’yı uzun zamandır diktatörlükle yönetiyor!

İngiliz eski milli futbolcu Gary Lineker, Sepp Blatter’in FIFA’yı bir diktatör gibi yönettiğini savundu. Ntvspor’un haberine göre, GQ dergisinin İngiltere baskısına açıklamalarda bulunan Lineker, FIFA Başkanı Sepp Blatter’i eleştirerek şöyle konuştu;

2022 FIFA Dünya Kupası adaylık sürecinde Prens William ve Başbakan David Cameron ile birlikte destek arayışındaydık. Ancak bunu yapan tek ülke bizdik. Bu bana evsahibinin çok önceden belli olduğu izlenimini verdi. Blatter, FIFA’yı uzun zamandır bir diktatör gibi yönetiyor. FIFA hakkında ortaya atılan rüşvet söylentileri de mide bulandırıcı.

FIFA’nın 2022 Dünya Kupası evsahipliğini Katar’a vermesini “gülünç” olarak niteleyen 53 yaşındaki futbol adamı, kupanın dünyanın farklı noktalarında düzenlenmesine karşı olmadığını ancak Katar’daki yüksek hava sıcaklığının düşündürücü olduğunu kaydetti.
Katar’ın yanı sıra 2018 FIFA Dünya Kupası’nın düzenleneceği Rusya’nın da rüşvet iddiaları devam ettiği sürece evsahipliğini kaybetme ihtimalinin bulunduğunu hatırlatan Lineker, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere evsahipliği için birçok ülkenin hazır durumda olduğunu sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu