DünyaGündem

Liverpool Teknik Direktörü Rodgers, Zenit yenilgisinin faturasını Suarez’e çıkardı!..

Liverpool Teknik Direktörü Rodgers, Zenit yenilgisinin faturasını Suarez’e çıkardı!..  UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında zorlu Zenit deplasmanından 2-0’lık mağlubiyet ile ayrılan Liverpool’da menajer Brendan Rodgers, maçın ardından bir hayli ilginç açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi 2. Tur ilk maçında St.Petersburg ekibi Zenit’e deplasmanda 2-0 mağlup olan Liverpool’da, teknik direktör Brendan Rodgers’tan maçın ardından düzelenen basın toplantısında hassas açıklamalar geldi. Sporx.com’un haberine göre, tecrübeli teknik adam, geçtiğimiz günlerde patlak veren ırkçılık konusunu, oynadıkları maçı ve takımın Uruguaylı golcüsü Luis Suarez’in performansı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kazanan bir takım olarak anılmak bize gurur verir” şeklinde konuşan Liverpool teknik direktörü, kulübün ırkçılık söylemleriyle ve başarısız sonuçlarla anılmasının kendilerini rahatsız ettiğini söyledi. Rusya’ya gelmeden önce ırkçılık konusu ile uğraşmaktan konsantre olamadıklarını kaydeden Rodgers, Rus temsilcinin de bu fırsatı iyi değerlendirdiğini belirtti.

“SUAREZ’İN ŞIMARIKLIĞI…”

Normal şartlarda 2. Tur ilk maçında deplasmanda mutlaka gol bulmak zorunda olduklarını ancak bunu başaramadıklarının altını çizen 40 yaşındaki Kuzey İrlandalı teknik adam Liverpool’un bu skoru almasını kabul edilemez olarak nitelerken; “Altı tane çok net gol pozisyonu bulduk. Bunların dört tanesini Luis Suarez’in şımarıklığıyla resmen hunharca harcadık” şeklinde oyuncusuna ağır bir şekilde yüklendi.

“İSTEDİK AMA OLMADI…”

Maçın sonlarına doğru beraberliği kabullendiklerini de ifade eden Rodgers ayrıca şunları ekledi: “Maçın son bölümünde beraberlikle buradan ayrılmanın iyi olacağını düşündük. Zihinsel olarak sahada olmayan takımımız baskıyı yedi. Oyuna sonradan giren Hulk’ın performansı savunmamızı alt üst edince Sergei Semak’la beraber bizi bitiren golleri attılar.”

“TAKIM ALARMDA”

Turu geçebilecek performansı İngiltere’de taraftarları önünde sergileyebileceklerini söyleyen Rodgers, takımının çok gol yediğine de dikkat çekti. Liverpool’un tur için hala şansı olduğunu belirten tecrübeli teknik adam; “Anfield Road’da rakibimize 3 gol atabiliriz belki ama, bu goller bize tur için yetecek mi bilmiyorum. Eğer istatistiklere bakılırsa, oynadığımız 41 maçın 20’sinde en az 2 gol yemişiz. Bir takım için bundan büyük bir alarm durumu olur mu?” diyerek özeleştiride de bulundu.

IRKÇILIK KONUSU

Liverpool’un Uruguay’lı forveti Lui Suarez, Manchester United’ın siyahi oyuncusu Patrice Evra’ya ırkçı bir söylemde bulunmuş ve Ada’nın tepkisini çekmişti. Luis Suarez Evra’ya olan söylemlerinin gün yüzüne çıkmasından sonra 8 maç ceza alarak takımdan ayrı kalmıştı.

Liverpool Kulübü, Rusya’ya gitmeden önce yazılı bir belge ile sicili hiç de temiz olmayan St.Petersburg ekibinden ırkçılık konusunda taraftarlarını duyarlı olmaya davet etmelerini istemişti. Glen Johnson, Raheem Sterling ve Andre Wisdom gibi siyahi isimleri kadrosunda barındıran Liverpool, daha önce ırkçılıkla ilgili bir çok olaya karışmış Zenit taraftarından çekinerek Rusya’ya uçmuştu.

Zenit taraftarının geçmişinde, başta Roberto Carlos’a muz atmak gibi bir çok ırkçı eylem var. Zenit’liler, geçen sezon transfer edilmesi gündeme gelen siyahi oyuncu Mvila’yı tehdit ederek transferi engellemişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu