FutbolGündem

Hikmet Karaman; UEFA için kulüp olarak vecibelerin yerine getirilmesi lazım

Haftalardır üç puana hasret kalan ve son beş haftada sadece bir puan alarak taraftarını üzen Manisaspor ‘da Teknik Direktör Hikmet Karaman, antrenman öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hikmet Karaman, açıklamalarında sözünü esirgemezken, Manisaspor Kulübü ‘nün gelirinin neredeyse yok denecek kadar az olduğunu, kentte hiç kimsenin Manisaspor ‘un yanında yer almadığını, maddi anlamda çok güç şartlarda bir şeyler yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig gibi üst düzey bir ligde yaşanmaması gereken olayların Manisaspor ‘da yaşandığını da belirten Hikmet Karaman, futbolcularının maç başı alacaklarını halen alamadığını, bunun da futbolcunun kafasını karıştırdığını söyledi.

Hikmet Karaman, ”Başarılı olunan bir yerde insanların karşılık beklediğini ancak bu karşılığın kulüpte maalesef alınamadığını söylemem gerek. Başta kendim olmak üzere teknik heyetin de ağzını zorluklara rağmen hiç açmadığını, bu şartların bilinmesine karşın, birisinin kalkıp da bir şey söylemesi ya da hesap sormaya kalkması halinde hesabı kendim soracağım” dedi.

Manisaspor ‘un deneyimli Teknik Direktörü Hikmet Karaman, sitem dolu açıklamalarına şöyle devam etti; Bir takımda coşku çok önemli. Takımda coşkuyu oyuncular mutluysa yakalar. Maalesef  Manisaspor takımı federasyon ve naklen yayın gelirleri ile kazanılan üç puanlar sonrası alınacak para ile yaşıyor. Para gelmezse yaşayamaz. Yani başka şehirlerde olduğu gibi belediyenin, iş adamlarının veya otopark kirası gibi şeylerden geliri olan bir kulüp değil. Bütün problem burada.

Manisaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman; Güçlükle yaşayan bir kulübüz. Herkesin oyuncularımın heykelini dikmesi lazım

Ekonomik anlamda bunu açık ve net söylüyorum. Artık yeter. Güçlükle yaşayan bir kulübüz. Herkesin oyuncularımın heykelini dikmesi lazım. Adamı alnından karışlarım. Bu çocuklar ligde 17 maç başı paralarını almadı çıt çıkmadı. İkinci yarı başladı maç başı paralarını almadı yine çıt çıkmadı. Futbol coşku oyunu. Bunları söylerken de kimseyi kimseye şikayet etmiyorum. Gerçek bu. Ne yapacak bu çocuklar? Bir yerde beyin artık boşalıyor. Beyin boşalınca coşku kayboluyor. Coşku kaybolunca zaman zaman basit hatalar yapıyoruz.

İnsan başarılı olduğu yerde karşılık bekler. Maalesef şehrin kulübe hiçbir desteği yok. Bu kulübün hiç geliri yok. Geçmişteki Vestel dönemindeki para bolluğu yok. Ne parası? Teknik heyet olarak, kulüp personeli olarak ağzımızdan çık çıkmıyor. Daha fazla derine girmek istemiyorum. Birisi bir şey söyledi mi, o zaman patlarım. Önce herkes işini yapacak. Ondan sonra hesap soracak. Yoksa kimse bana hesap soramaz, o zaman ben sorarım hesabı.

Sözleşmesinin sezon sonu biteceğinin hatırlatılması üzerine Hikmet Karaman, “Konuşuyoruz. Genel Menajer Öner Karalar ile dün bir görüşme yaptık” diye yanıtlarken, sözü yine ekonomik sıkıntılara getirdi ve şöyle devam etti;  Ekonomik bir sıkıntı var. Bu bir gerçek. Başkanımız devre arası çek vereceğim dedi, verdi, ama çek verdi. Öyle ayakta tuttuk takımı. Bunlar profesyonel insanlar.

Hikmet Karaman; UEFA için kulüp olarak vecibelerin yerine getirilmesi lazım

Yerlisi var, yabancısı var. Hadi yerli çocuklar adam. Ama yabancılar öyle değil. Ben teknik adam olarak her zaman yabancı oyuncunun sırtını sıvazlayıp oynatamam. Yabancı oyuncu bekliyor. Öyle oyuncular var ki oynayamıyor. Başkan takımla toplantı yaptı. Sanırım cevabını almıştır. Hatalarımız, eksik yönlerimiz, eleştirilecek taraflarımız var. Ama bu çocuklara da hak vermek lazım.

Bu çocuklar da bir yerde para için oynuyorlar. Acil durumda paraya ihtiyacı olanlara kendi aralarında öncelik vermişler birer maaş. Takım olarak hedefe ulaştık. Artık hedef kalmadı. Yoksa o coşku kaybolur mu? Buna rağmen helal olsun hepsi ayakta. Bu şehir bu kulübü bu kadar yalnız nasıl bırakıyor anlamış değilim. Burada tekrarlamak istiyorum, yönetimi, başkanı kimseyi kimseye şikayet etmiyoruz. Bu kulüp gelir gelmeden ayakta duramaz. Bunu bilsin herkes.

UEFA diyorlar, önce UEFA için kulüp olarak vecibelerin yerine getirilmesi lazım. Fenerbahçe 2 milyon dolar prim veriyor. Artı motive için bunu yapıyor. Demek ki biz bugüne kadar aldığımız galibiyetleri almasaymışız yanmıştı bu kulüp. Benim anlayamadığım yönetim dışında burada insanlar bu kulüp için niçin bir araya gelmiyor. Her halde bu böyle gidecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu