FutbolGündem

Hakan Şükür; Şampiyonluk yarışı Galatasaray ve Trabzonspor arasında geçer

Galatasaray’ın eski futbolcularından ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında Trabzonspor ve Galatasaray’ın bir adım önde olduğunu söyledi.

Galatasaray Kulübü Yöneticisi Abdurrahim Albayrak’ın Galatasaray’ı takip eden gazetecilerle yediği yemeğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Hakan Şükür, gündemdeki konuları değerlendirdi. Spor Toto Süper Lig’de bu yıl takımların güçlü kadrolar kurduğunu ifade eden Hakan Şükür, “Bursaspor, Gaziantepspor, Kayserispor iyi kadro kurdu. Bu yıl yaşanan olaylardan dolayı maalesef lig geç başladı. Bana göre Şampiyonlar Ligi’nde devam eden Trabzonspor ile bu sezon güçlü bir kadro kuran Galatasaray şampiyonluk yarışında rakiplerine göre biraz daha avantajlı gibi gözüküyor” diye konuştu.

Gazetecilerin bu yıl uygulamaya konulan play-off sistemi konusunda da Hakan Şükür, “Play-off’ta ani bir karar verildi. Federasyon böyle bir karar aldı. İnşallah hayırlı olur. Bu durumu görmeden bir şey söylemek yanlış olur. Yeni sisteme göre ilk 4 içinde yer alan takımın şampiyonluk şansı bulunuyor” dedi.

Hakan Şükür; Arda Turan hassasiyetlerini anlattı. Herkesin evladı var ölümler olmasın dedi

Milletvekili Hakan Şükür, Türk futbolunda yaşanan şike soruşturması içinse, şunları söyledi; Futbolda yaşananlar bizi gerçekten üzdü. Halkımızın birçoğu futbolla ilgileniyor. Herkes bir takımı tutuyor. Şu anda yargıya intikal etmiş bir durum var. Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Bir gazetecinin Arda Turan’ın Kazakistan maçı sonrasında söylediği cümleleri hatırlatması üzerine Hakan Şükür şöyle konuştu;

Arda Turan hassasiyetlerini anlattı. Herkesin evladı var ölümler olmasın dedi. Bizde bu konuda hükümet olarak adımlar atıyoruz. Kardeşlik birlik ve beraberliğin çok lazım olduğu günlerde bunları duymak hoş olmadı. Arda’nın açıklamalarında sürçü lisans olmuş olabilir. Kendisini çok iyi tanıyorum. Belki onun söyledikleri farklı kesimler tarafından başka yönlere çekilmiş olabilir. Arda ölümlerin durması adına güzel şeyler söyledi.

Hakan Şükür, Türkiye’nin 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerindeki şansının sorulması üzerine de “En iyi ikincilik adına Azerbaycan’ın Kazakistan’ı yenmesi iyi olmadı. Bizler ülke olarak birazcık zoru seviyoruz. Amacımız oraya Avrupa Şampiyonası’na katılabilmektir. Önümüzde Azerbaycan ve Almanya maçlarımız var. Bu iki maçı kazanmamız gerekiyor” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu