FutbolGündem

Muhteşem Türk futbolu ve Davut Şahin hocalar!..

Türk Futbolu altyapı sıkıntısı çekerek futbolcu bulmakta ve yetiştirmekte zorlanırken, futbolun altyapı duayeni Davut Şahin, kendi çabalarıyla kurduğu futbol okulunda altyapıya hizmete devam ediyor.

Yıllar boyu, Türk Futbolu’na ve büyük kulüplere ve milli takımlara hizmet eden Davut Şahin Hoca, birikimlerinin en verimli olduğu döneminde Türk Futbolu’nun sözde yöneticilerinin ne hikmetse gözünden kaçması oldukça düşündürücü…

İşte Davut Şahin Hoca’nın geçmişinde Türk Futbolu’na yaptığı katkıları;

Ömrünü yeni futbol yıldızları yetiştirmekle geçiren yılların eskitemediği Davut Şahin, şimdi de Pendik Kurtköy’de bulunan Aydın Oral Kapalı Halı Saha Tesisleri’nde futbolcu fabrikası kurdu.

30 yılın üzerinde teknik adamlık yapan ve birçok yıldızı Türk Futbolu’na kazandıran Davut Şahin, şimdi de futbol okulu açarak ömrünü genç yeteneklere adamaya devam ediyor. Davut Şahin Yenişehir Futbol Okulu’nda yaz-kış hizmet verecek olan okula 6-16 yaş arasındaki genç yetenekler alınacak.

Genç Milli Takımlarda, Hakan Şükür, Tugay Kerimoğlu, Okan Buruk ve Oktay Derelioğlu, Beşiktaş Altyapı Sorumluluğu dönemlerinde de Yasin Sülün, Nihat Kahveci, Tunç Kip, Aydın Tuna gibi isimleri Türk Futbolu’na kazandıran Davut Şahin, futbola Beşiktaş junior takımında başladı… 65-66 yılına kadar Beşiktaş’ta futbol hayatına devam eden Davut Şahin 65-66 yıllarında İstanbulspor, 67-68 yıllarında Altınordu, 68-72 yıllarında Beşiktaş ve 72-76 yıllarında da Mersin İdman Yurdu’nda forma giydi…

82-85 yılları arasında Beşiktaş’ta Serpil Hamdi Tüzün’ün yardımcılığını yapan Davut Şahin 85-86 yıllarında ise İstanbul ve Trakya Bölgesi’nin Genç Milli Takımlar Sorumluluğu görevlerinde bulundu. Şahin 89-91 yılları arasında Genç Milli Takım hocalığı yapmasının ardından tekrar Beşiktaş’a döndü ve 2000 yılına kadar Altyapı Sorumluluğu görevinde bulundu.

Yıllarını genç yıldızları Türk Futbolu’na kazandırmakla geçiren Davut Şahin, büyük kulüpler yerine 2. Lig, 3. Lig ve amatör takımları çalıştırmayı tercih etmişti. Davut Şahin, Beykoz, Çengelköy, Rizespor, Giresunspor, Sivasspor, Lüleburgazspor, Bakırköy gibi takımları çalıştırmış, ancak büyük istek üzerine kendisini tekrar Altyapıların başında bulmuş.

Davut Şahin, Feriköy ve Kasımpaşa Altyapı Sorumluluklarının ardından Sultanbeyli Belediyespor’un teknik direktörlüğünü yaptı. Ancak Davut Şahin, kendini genç yıldızlar yetiştirmeye adadığı için Davut Şahin Yenişehir Futbol Okulu’nu kurarak Türk Futbolu’na yeni yıldızlar yetiştirmeye devam edecek..

Büyük spor kulüplerinin büyük yöneticileri, geçmişte kaçırdıkları, unuttukları Davut hocaları umarız gelecekte aramazlar…

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu