FutbolGündem

Passolig davası 18 Kasım’a ertelendi!..

Passolig davası 18 Kasım’a ertelendi!.. Passolig’e karşı açılan davada hakim, tedbir talebini delil yetersizliği nedeniyle duruşmayı 18 Kasım’a erteledi.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi’nin (Taraf-Der) fişlemeyi stadyumlara taşıyacağı gerekçesiyle Passolig’in iptali için açtığı davanın ilk duruşması Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nde bugün görüldü. Davaya aralarında CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger’in de bulunduğu yüz kadar taraftar da takip etti. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, Taraf-Der Başkanı Kemal Ulusu, hakimin kendilerinin yeni delilleri sunmasına mahal vermeden duruşmayı ertelediğini savunarak şöyle konuştu;

Avukatlarımız usule yönelik itirazda bulunurken Passolig uygulamasının insanları mağdur etmeye devam ettiğini ve tedbiren durdurulması gerektiğini dile getirdi. Hakim derhal bunu bir talep olarak yorumlayıp ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle ret kararı verdi. Oysa biz henüz delilleri sunup talebimizi dile getirmemiştik. Biz mahkemeye Passolig’in taraftarlara sunduğu yeni sözleşme örneğini sunup ayrıca BDDK’ya yazı yazılmasını talep edecektik.

Mahkemenin ayrıca 2 hafta içinde derneklerinin tüzüğünü ibraz edilmesini talep ettiğini belirten Ulusu, “Aynı mahkeme daha önce talebimiz üzerine Passolig için tedbir kararı vermişti ve o zaman tüzüğümüzü istememişti” dedi. Ulusu, sürecin uzatılarak davanın en az 1.5 yıla yayılmasının istendiğini de öne sürdü.

16. Tüketici Mahkemesi daha önce tedbir kararı vermişti ancak Türkiye Futbol Federasyonu, söz konusu kararın kendilerine 7 günlük sürede ulaşmadığını savunarak kararın kaldırılması talebiyle mahkemeye gitmiş ve söz konusu kararın düşürülmesini sağlamıştı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu