DünyaFutbolGündem

Ronaldo, Atletico Madrid maçında sahada!..

NationalTurk’ün haberine göre, Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo Atletico Madrid ile yarın oynanacak La Liga maçında forma giyebilecek. Bu arada Teknik Direktör Ancelotti, Ronaldo’nun kronik sakat olduğu iddialarını yalanladı.

FIFA’ya konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, uzun bir süredir sakatlık problemiyle uğraşan Cristiano Ronaldo’nın hafta boyunca antrenmanlarda iyi bir bir form grafiği yakaladığını ve oynayacak seviyeye geldiğini açıkladı.

Portekizli yıldızın geçen sezondan bu yana dizinde kronik sakatlık olduğu yönünde basında yer alan iddiaları yalanlayan Ancelotti, “Cristiano sakatlanma riski veya yorgun olmadığı maçlarda oynuyor. Geçen sezon da durum böyleydi ve bazı karşılaşmalarda bu nedenle forma giymedi ama genel görüntüsüne bakıldığında çok fazla sayıda gol attı” ifadelerini kullandı.

Ronaldo’nun geçen sezondan kalan dizindeki problemin tamamen geçtiğini vurgulayan İtalyan teknik adam, Atletico Madrid ile oynayacakları lig maçında 29 yaşındaki oyuncunun sahadaki yerini alabileceğini belirtti.

Atletico Madrid’in Real Madrid’e karşı oynadığı maçlarda çok sert bir futbol oynadığı yönündeki eleştirilere katılmadığını söyleyen Ancelotti, “Atletico vahşi bir takım değil. Sadece iştahlı ve agresif bir mücadele sergiliyor. Futbol da zaten erkek oyunu” değerlendirmesinde bulundu.

Atletico Madrid ile geçen ay oynadıkları ve kaybettikleri İspanya Süper Kupası karşılaşmasında kendi oyun anlayışlarını sahaya yansıtamadığını kaydeden İtalyan teknik adam, “Önümüzdeki maçta kalitemizi, arzumuzu ve konsantrasyonumuzu onlara kabul ettirmeliyiz” dedi.

Real Madrid’in evsahipliğinde Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanacak Madrid derbisi TSİ 21.00’de başlayacak.

Sakatlığını atlatarak milli takımın 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) elemelerinde İzlanda’ya 3-0 kaybettiği mücadelede sahaya çıkan Arda Turan, Atletico Madrid’in Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone’nin forma şansı vermesi durumunda takımdaki yerini alabilecek.

Real Madrid cephesinde sakatlığı nedeniyle Portekiz Milli Takımı’nın EURO 2016 elemelerinde Arnavutluk’a 1-0 yenildiği maçın kadrosuna dahil edilmeyen Cristiano Ronaldo’nun derbide sahaya çıkması bekleniyor. Takımla çalışmalarını sürdüren ve kondisyonu üst seviyeye çıkan Portekizli yıldız, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti’nin görev vermesi halinde formasına kavuşacak.

Lige Rayo Vallecano deplasmanındaki 0-0’lık beraberlikle başlayan Atletico Madrid, ikinci haftada Eibar’ı 2-1 mağlup etti. Dört puana sahip Atletico Madrid, 6. sırada bulunuyor. İlk hafta sahasında Cordoba’yı 2-0 yenen Real Madrid, ikinci hafta mücadelesinde Real Sociedad’a 4-2 mağlup oldu ve topladığı 3 puanla 10’unculukta yer aldı.

Taraflar, sezon öncesi İspanya Süper Kupası’nda iki kez karşılaştı. Rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalan Atletico Madrid, sahasında 1-0 galip gelerek kupanın sahibi oldu.

İki takım geçen sezon ise birisi UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde olmak üzere 5 kez karşılaştı. Bu maçlarda 3 kez Real Madrid, 1 defa Atletico Madrid galip geldi, 1 mücadele de beraberlikle sonuçlandı. Ligdeki maçlar Atletico Madrid’in galibiyeti ve beraberlikle sonuçlanırken, Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi finali ve İspanya Kral Kupası yarı finalinde rakibini mağlup etmeyi başardı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu