DünyaFutbolGündem

Şampiyonlar Ligi’nde devler sahne alıyor; Bayern Münih – Barcelona!..

Şampiyonlar Ligi’nde devler sahne alıyor; Bayern Münih – Barcelona!.. Şampiyonlar Ligi’nde dev mücadele… Liglerinde fırtına gibi esen Bayern Münih ve Barcelona Devler Ligi’nde kozlarını paylaşıyor. Allianz Arena’da yaşanacak bu futbol ziyafeti 21:45’te başlayacak…

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final perdesi bugün Allianz Arena’da oynanacak Bayern Münih-Barcelona karşılaşmasıyla açılıyor. Ntvspor’un haberine göre, Devler Ligi adına yakışır bir yarı final maçıyla futbolseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Daha önce dörder kez Avrupa’nın en büyüğü olan Bayern Münih ile Barcelona, yarı finalin ilk randevusunda Allianz Arena’da kozlarını paylaşıyor.

Geçtiğimiz sezon yarı finalde karşılaştığı İspanyol ekibi Real Madrid’i saf dışı bırakan Bayern, ilk maçta alacağı avantajlı bir skorla benzer başarıyı tekrarlamak ve üst üste ikinci kez finale adını yazdırmak istiyor. Bundesliga’da şampiyonluğunu bitime haftalar kala garantileyen ve son maçlarda hücumda oldukça üretken bir görüntü sergileyen Bavyera ekibinde Hırvat golcü Mario Mandzukic, cezası nedeniyle Barcelona karşısında görev alamayacak.

Şampiyonlar Ligi’nde üst üste 6. kez yarı final maçına çıkacak Barcelona’da ise Lionel Messi’den iyi haber geldi. Paris Saint-Germain’le oynanan çeyrek final ilk maçında arka adalesinden sakatlanan ve daha sonraki maçlarda dinlendirilen Arjantinli yıldızın, Münih’te takım arkadaşlarıyla birlikte sahaya çıkacağı ifade edildi. Buna karşın savunma hattında Mascherano ve Puyol’un sakatlıkları sürüyor. Defansın bir diğer önemli ismi Adriano ise cezalı.

İki takımın zorlu mücadelesi Pep Guardiola için de ayrı bir önem taşıyor. Önümüzdeki sezondan itibaren Bayern Münih’i çalıştıracak Katalan teknik direktör, 4 yıl boyunca 14 kupa kazandığı eski takımına verilecek mücadeleyi heyecanlı gözlerle izleyecek.
İki takım arasındaki istatisklere bakıldığında ise; 6 maçın üçünü Alman ekibi kazanırken; 2 mücadele beraberlikle sonuçlandı. Son olarak 2009 yılında Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda karşılaşan iki ekibin eşleşmesinde ise Nou Camp’taki rövanş maçını 4-0 kazanan Barcelona, hem Bayern karşısındaki ilk galibiyetini hem de yarı final vizesini elde etmişti.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu