DünyaFutbolGündem

Samuel Eto’o; Üst düzey futbolcular Rusya’da oynamak istiyor

Dünyaca ünlü Kamerunlu yıldız oyuncu Samuel Eto’o uluslararası basına verdiği röportajda aldığı maaşı hak ettiğini söyledi.

Rusya’nın Anzhi Mahaçkala kulübünde top koşturan Eto’o resmi olmayan rakamlara göre 20 milyon euro yıllık ücret alıyor. Transfer döneminde İtalyan devi İnter’den ayrılarak Rusya liginin yolunu tutan 30 yaşındaki Eto’o haftalarca konuşuldu. Anzhi Kulübü’nü devralan milyarder Süleyman Kerimov kesenin ağzını açarak Roberto Carlos ve son olarak Samuel Eto’o gibi oyuncuları birer birer takımına kazandırmayı başardı.

Kamerunlu oyuncu yabancı basına verdiği röportajda Rusya’ya para için gelmediğini iddia etti. Yıldız oyuncu, aldığı maaşla ilgili kimin ne düşündüğünü umursamadığını belirterek, “Bence hepimiz çalışırız ve hak ettiğimizi düşündüğümüz kadar maaş almak isteriz. Anzhi Kulübü bana bir değer biçti ve teklifte bulundu, hak ettiğimi düşünüyorum” dedi.

Samuel Eto’o; Üst düzey futbolcular Rusya’da oynamak istiyor

Herkesin bir şeyler söylediğini ifade eden başarılı oyuncu, ancak kimsenin düşük maaş almak istemediğini belirtti. Başarılı golcü, “Sayın Kerimov Avrupa düzeyinde bir takım oluşturmak istediğini söylemişti. Yeni takımda beni de görmek isteğini dile getirdi ve kısa sürede anlaşma sağladık” dedi.

Rusya’da futbolun geliştiğini savunan Eto’o, Avrupalı ünlü futbolcuların kendisini arayarak bilgi edindiğini söyledi. Kamerunlu forvet, “Hepimizin çok iyi tanıdığı yıldız oyuncular beni arıyor ve Rusya’ya gelmek istediklerini belirtiyorlar. Bence futbolun geleceği Rusya’da” dedi.

Samuel Eto’o transfer döneminde İnter’den 21 milyon euro karşılığında Rus Anzhi takımıyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu