FutbolGündem

Şenes Erzik; Türkiye’nin EURO 2020’yi kazanmış gibi gösterilmesinden rahatsızım!..

Şenes Erzik; Türkiye’nin EURO 2020’yi kazanmış gibi gösterilmesinden rahatsızım!.. UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, İstanbul’un EURO 2020 adaylık sürecini değerlendirdi. Erzik “Olimpiyatları alamadık, EURO 2020 yarı final ve finali burada olacak” yaklaşımından rahatsız olduğunu dile getirdi.

EURO 2020 başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik 14/16 programında NTV Spor’a konuştu. Erzik İstanbul’un UEFA kriterlerine uygun olduğunu ve çalışmaların iyi yönde gittiğini söyledi. Şenes Erzik “Olimpiyatları alamadık, EURO 2020 yarı final ve finali burada olacak” yaklaşımından ise son derece rahatsız olduğunu ifade etti.

13 ülke arasında paylaştırılacak EURO 2020’ye 32 ülke federasyonun başvurduğunu belirten Erzik belli kriterlere uymayan ülkelerin nisan ayında eleneceğini,nihai kararın ise 24 Eylül 2014’te verileceğini ifade etti. UEFA’nın bazı kriterleri olduğunu ve bunlar arasında statlar ve ulaşımın büyük öneme sahip olduğuna vurgu yapan Erzik, seçimi UEFA yönetmeliği çerçevesinde yönetim kurulunun yapacağını dile getirdi.

Türkiye’nin yarı final ve final paketine aday olduğunu söyleyen Erzik “Her ülke bu pakete başvuru yapmadı. Bunun için 70 bin kişilik stat şartı var. Elimizde böyle bir tesisin olması bizim için büyük avantaj, bu organizasyon olimpiyatlar ile beraber olmayacaktı, bu olasılık ortadan kalktığı için umudumuzu korumalıyız. Nisan ayındaki ilk eleme son derece önemli” diye konuştu.

“BU YAKLAŞIMI YERSİZ GÖRÜYORUM”

Kamuoyunda yaratılan “Olimpiyatları alamadık, EURO 2020 yarı final ve finalini alacağız” havasını son derece yanlış bulduğunu dile getiren Şenes Erzik “Bu yaklaşımı yersiz görüyorum. Verilen beyanlar talihsiz ve zamansız.bu beni ve daha da önemlisi uefa yetkililerini rahatsız etti” dedi.

UEFA Başkanı Platini’nin “Olimpiyatları alamazsa oyum Türkiye’nindir” açıklamasına da değinen Erzik “Bu demecin olumlu yansımaları olacaktır, ancak başkanın her görüşünün ve söyleminin kabul edilmesi gibi bir durum söz konusu değil” ifadesini kullandı. Ülkemiz adına çalışmaların olumlu yönde ilerlediğini vurgulayan Erzik “Turnuvaya talip olan diğer ülkeler ile temaslarımız olacak. Umarım herşey umduğumuz gibi olur” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu