FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Trabzon medyası; Fenerasyon kendine yakışanı yaptı

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in gözaltına alınması, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da Fenerbahçe’ye ceza vermeden ligleri başlatma kararı vermesi Trabzon’da büyük hayal kırıklığı yarattı.

İstanbul  Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen futbolda şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in gözaltına alınması, Türkiye Futbol Federasyonu’nun da Fenerbahçe’ye ceza vermeden ligleri başlatma kararı Trabzon’da büyük hayal kırıklığı yarattı. Vatan Gazetesi’nin haberine göre, Trabzon’da yayın yapan yerel gazeteler gelişmeleri, ’Günlerdir Fenerbahçe’ye bir suç ortağı arayanlar belli bir mesafe aldı’, ’Fener’i kurtarma operasyonu’ ve ’Fenerasyon kendine yakışanı yaptı’ başlıklarıyla okuyucularına aktardı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından 3 Temmuz pazar günü başlatılan futbolda şike ve teşvik primi soruşturmasının ikinci dalgasında Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkan Nevzat Şakar gözaltına alınmış, takımın Hollanda’daki kampında bulunan Genel Sekreter Hasan Yener ve İdari Menacer Caner Çuvalcıoğlu da ifade vermek üzere İstanbul’a çağırılmıştı.

Trabzon’da, yerel gazetelerin bugünkü başlıkları da yaşanan hayal kırıklığını gözler önüne serdi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın tutuklanması ardından TFF’nin dün yaptığı toplantıda şampiyonluğun Trabzonspor’a verilmesi beklentisi içinde olan ancak dün sabah yapılan ikinci dalga operasyonuyla şoka giren Trabzon’da, yerel gazetelerin bugünkü başlıkları da yaşanan hayal kırıklığını gözler önüne serdi.

Taka Gazetesi, “Yaygın medyanın gözü aydın. Günlerdir Fenerbahçe’ye suç ortağı arayanlar belli bir mesafe aldı. Fener’i kurtarma operasyonu” başlığıyla okuyucularına aktardığı haberde, “Sporda şike operasyonunun ikinci dalgasında dün 22 şüpheli gözaltına alınırken Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in de ifadesine başvuruldu” dedi. Taka Gazetesi spor sayfasında ise, “Fener medyası bastırdı, savcı çağırdı” başlığının spotlarında, “Dün sabah Trabzon şokla uyandı. Başkan Sadri Şener polislerin arasında gülerek Emniyet’e götürüldü. Gün boyu Trabzonspor taraftarları ’Neden’ sorusunun cevabını aradı.

Taraftarlar, ’Biz bir an önce Fener’in şampiyonluğunun alınıp bize verilmesini bekliyorduk. Ama Fener’i kurtarmaya çalışanlar bunu başaramayacaklarını anlayınca Trabzonspor’u işin içine çekme çabalarında kısmen başarılı oldular’ dediler” ifadesini kullandı. Gazete ayrıca TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın dün yaptığı açıklamayı da, “Şike yapmak serbest mi? Aydınlar iddianame hazırlanana kadar yaptırım uygulamayacaklarını açıklayarak Fener’in istediğini yaptı” diye yazdı.

Günebakış Gazetesi; Fenerasyon kendine yakışan kararı verdi

Günebakış Gazetesi ise, “Fenerasyon kendine yakışan kararı verdi” manşetini atarken, haber metninde de, “Başkanı ve yöneticileri şikeden tutuklanan Fenerbahçe’yi yeniden şampiyon ilan ettiler. Fenerbahçe hapishanede ancak hala federasyonu yönetiyor. Türkiye Futbol Federasyonu, başkanı, asbaşkanı, mali saymanı, avukatı ve ulakları şikeden tutuklanan Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu ikinci kez tescil ederek kimin federasyonu olduğunu daha başından gösterdi. Toplum vicdanı rahatlamadı, federasyon değil Fenerasyon.

Gözaltındaki Fenerbahçe Başkanı’nı ziyaret ederek 40 dakika görüşen ve bu görüşmeyi insani bir duruş olarak gösteren Federasyon Başkanı Aydınlar, son kararla taraf olduğunu gösterdi. Eyyamcı TFF, Sadri Şener’in gözaltına alınmasını fırsat bildi ve hiçbir şey olmamış gibi karar verdi” dedi. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın Fenerbahçe formalı bir fotoğrafını da yayınlayan Günebakış Gazetesi, Trabzonspor’a yönelik tutuklama haberlerini ise, “Trabzonspor yargı kıskacında iken, TFF Trabzonspor’un şampiyonluğunu gaspetti” başlığıyla verdi.

İlkhaber Gazetesi; Şike operasyonu soğutulmak üzere buzdolabına kaldırıldı

Sürmanşetinde, “Fener’i düşürmemek için mi Şener gözaltına alındı?” sorusunu soran İlkhaber Gazetesi de, “Operasyonun içinde operasyon yapıldı. Fenerbahçe ligde tutuldu. Şike operasyonu soğutulmak üzere buzdolabına kaldırıldı. Operasyonda enteresan işler olmaya başladı” ifadesini kullandı. Gazete, Trabzonspor’a yönelik operasyonu “Şok Dalga”, TFF’nin Fenerbahçe’yi ligde tutmasını ise, “Skandal” başlıklarıyla duyurdu.

Karadeniz Gazetesi;  Aziz Yıldırım cezaevine gönderilirken ikinci dalga Trabzon’da şok etkisi yarattı

Kuzey Ekspres Gazetesi, “Gözaltı şoku” başlığıyla verdiği haberde, “Günlerdir Türkiye’nin gündemini meşgul eden şike ve teşvik operasyonu kapsamında yürütülen soruşturmada Trabzonspor Başkanı da ifade verdi” dedi. Karadeniz Gazetesi ise, “Şener gözaltında” manşetinin spotlarında, “Aziz Yıldırım cezaevine gönderilirken ikinci dalga Trabzon’da şok etkisi yarattı” ifadesini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu