DünyaFutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Güney Kore Futbol Federasyonu şike olaylarında yalan makinesinden faydalanıyor

Güney Kore Futbol Federasyonu şike olaylarında yalan makinesinden yararlanıyor. Güney Kore’deki 10 futbolcunun ömür boyu men cezası aldığı şike skandalında federasyon şüpheli oyuncuları yalan makinesine bağladı.

Şike sadece Türkiye’nin gündeminde değil. Güney Kore de yakın zamanda bu sürece tanık oldu. Ülkenin futbol dünyasını sarsan skandalda, federasyon şüpheli oyuncuları yalan makinesine bağlama uygulamasını başlattı.

Futbolcuların geçen yıl 15 maçta “kasten hata yapmaları” karşılığı para aldıkları yönündeki iddiaların ardından, altı futbol takımından 46 futbolcu hakkında şike suçlaması yapılırken 10 futbolcu da ligden ömür boyu men edildi. Federasyonun uygulamaları yalan makinesiyle de bitmedi.

Geleceğe yönelik alınacak önlemler arasında, yolsuzluğu önlemeye yönelik, katılımın zorunlu olduğu bir dizi seminer de bulunuyor. Bianet.org’un haberine göre, federasyonun bu kararı göstermelik bir karar olmayabilir, zira “bu seminerlere katılmayan oyuncuların görevinin askıya alınabileceği” bildiriliyor.

Haberi yapan BBC Seul muhabiri Lucy Williamson’a göre, Güney Kore profesyonel ligi, oyuncuların paranın cazibesine kapılmalarını önlemek için de asgari kazançları ikiye katlamayı planlıyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu