FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Yeni şike yasasına göre Fenerbahçe -27 puandan başlayabilir!..

Şike yasasındaki yeni şeklinde bulunan 58. madde için düşünülen düzenlemeler ortaya çıktı. Şikeye teşebbüse -3, teşvik yapana -1 puan, teşviğe teşebbüse ise ağır para cezası gelecek. Şike yapan yine küme düşüyor. Ama sahaya yansıması şart!..

Şike soruşturmasıyla zor günler geçiren kulüplerin kümede kalabilmesi için gerekli olan talimat değişikliğinin ana hatları belli oldu.

TFF Disiplin Talimatı’nın 58. maddesinde yer alan şike ve teşvik cezaları, yeni düzenleme paralelinde çok önemli ölçüde hafifletilecek. Kulüpler Birliği Vakfı tarafından önümüzdeki günlerde hızlandırılacak olan bu çalışma çerçevesinde iddianamede yer alan 8 kulüp rahat nefes alacak.

Buna göre şikeye teşebbüsün karşılığı her bir maç için -3 puan, teşviğe -1 puan, teşviğe teşebbüsün cezası ise ağır para cezası olacak. Şikenin cezası yine küme düşme kapsamında tutulacak. Haberturk Gazetesi’nin haberine göre, kulüplerin bu talebi TFF’den kabul görürse, takımların tamamına yakını kurtulacak. F.Bahçe ile ilgili mevcut şike iddialarının “yönetici bazında kalması ve sahaya yansımaması” düşünülerek “şikeye teşebbüs” kapsamına alınacağı öne sürüldü.

Aynı durumun başta Beşiktaş olmak üzere diğer kulüpler için de geçerli olabileceği bildirildi. Bu paralelde 7 maçta şike suçlaması ile karşılaşan F.Bahçe’nin, her bir maç için eksi 3 puandan olmak üzere toplam 21 puan ceza alabileceği belirtildi.

Ayrıca 6 maçtaki teşvik için de 1’er puandan olmak üzere eksi 6 puan verilebileceği öne sürüldü. Bu şekilde toplam cezanın eksi 27 puana ulaşabileceği kaydedildi. Kulüpler bu taslakta birleşirler ve TFF de kabul ederse, bu cezalar yeni sezonda geçerli olacak.

‘TOPLUMSAL TRAVMA OLUR’

Şike cezasının değiştiği bu süreçte talimat değişikliğine gidilmesinin çok daha kolay olacağına dikkat çekiliyor. Kulüpler Birliği’nin, “Aralarında büyüklerin de olduğu bu takımlar küme düştüğü takdirde Türk futbolu batar. Toplumsal travma olur. Ekonomik dengeler değişir. Yayın ihalesi bozulur.

Gelirlerinin tamamına yakınını yayıncı kuruluştan sağlayan Anadolu takımları bir daha toparlanamaz” şeklinde yaklaşım da bulunacağı ve TFF yönetiminin de bu kapsam da konuya olumlu yaklaşacabileceği kaydedildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu