FutbolGündem

Sivasspor’da 6. Odyakmaz dönemi!..

Sivasspor’da 6. Odyakmaz dönemi!.. Sivasspor Kulübü Başkanlığı görevini 10 yılı aşkın süredir yürüten ve Yiğidolar’a tarihinin en önemli başarılarını yaşatan başkan olarak kayıtlara geçen Mecnun Odyakmaz, kulübün önceki günkü genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilerek 6. dönem çalışmalarına başladı.

Sivasspor Kulübü Yönetim Kurulu’na 14 yıl önce giren Odyakmaz, 3 yıl yöneticiliğin ardından, 7 Mayıs 2004’te yapılan olağanüstü kongrede başkanlık görevini eski Sivas Belediye Başkanı Osman Seçilmiş’ten devraldı. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, bugüne dek yapılan 4’ü olağan, 1’i olağanüstü olmak üzere 5 genel kurulda delegelerden güven oyu alan Odyakmaz, 6. dönem için kolları sıvadı. Sivasspor, Odyakmaz’ın başkanlığı döneminde önemli başarılara imza attı.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde 2004-2005 sezonunda İkinci Lig (A) Kategorisi’ni şampiyon olarak tamamlayarak tarihinde ilk kez Süper Lig’e çıkmayı başaran Yiğidolar, Bülent Uygun yönetiminde 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında ligde şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.

Kırmızı-beyazlı ekip, ligde 2007-2008 sezonundaki dördüncülük ve 2008-2009 sezonundaki ikincilik başarıları dolayısıyla üst üste 2 sezon Avrupa kupalarına katıldı. Yigidolar, 2008 yılında UEFA Intertoto Kupası’nda, 2009 yılında ise önce UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, sonra da UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Türkiye’yi temsil etti. Sivasspor, Avrupa kupalarında çıktığı 8 maçın 2’sinden galibiyetle, 1’inden beraberlikle, 5’inden ise mağlubiyetle ayrıldı.

Odyakmaz döneminde Türkiye Kupası’nda 2 kez yarı final oynama başarısı gösteren Sivasspor, Brezilyalı teknik direktör Roberto Carlos yönetiminde 2013-2014 futbol sezonunda ligi 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde etti. Sivasspor, Otyakmaz’ın başkanlığı döneminde sportif başarısının yanı sıra tesisleşme, kurumsallaşma, altyapı gibi konularda da önemli mesafe katetti. Maçlarını UEFA kriterlerine uygun, tamamı koltuklu, 15 bin 254 seyirci kapasiteli 4 Eylül Stadı’nda oynayan Sivasspor, alttan ısıtmalı sahanın da bulunduğu modern tesislere sahip.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu