FutbolGündemTransfer

Slaven Bilic; 3 – 4 transfer yapacağız!..

Beşiktaş Postası’nın haberine göre, Slaven Bilic; Beklentileri karşılamak için çalışıyoruz!.. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, basın mensupların sorularını yanıtladı ve transfer hakkında açıklamalarda bulundu…

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Almanya’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kamp döneminden ve tesislerden memnun kalan Bilic, “Gerçekten çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Burada ilk etabı tamamladık ve ikinci etabı İngiltere’de gerçekleştireceğiz. Tamamıyla memnun kaldığım bir dönem oldu. Oyuncular gerçekten çok iyi çalıştılar. Çok şükür çok ciddi bir sakatlık problemi yaşamadan burada kampı tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BEKLENTİLERİ KARŞILAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Bilic konuşmasını şöyle sürdürdü; Geçen sezonun koşulları içerisinde iyi bir iş çıkardık. Herkresin bizden büyük bir beklentisi olduğunu biliyorum ve bunun için de elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Oyuncular bu kamp döneminde iyi bir iş çıkardılar ve ciddi bir gelişim kaydettiler. Geçen sezon burada işe başladığımda takım ligin en kötü savunma yapan 4-5 takımından birisiydi. Bu yönde ciddi bir şekilde çalıştık ve Galatasaray ile birlikte en iyi savunma yapan iki takımdan birisiydik.

Geçen sezon bizimle birlikte olan Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Julian Escuda, Gökhan Töre Jones, Dany gibi oyuncular bizimle birlikte değil. Bu oyuncular geçen sezon bize çok büyük katkı yaptılar ve önemli oyuncular. Dolayısıyla transferde zaten aktif olmamız gerekiyor ve halihazırda aktifiz. Cenk Tosun’u transfer ettik ve çok iyi bir oyuncu.

Sezon bittikten sonra ameliyat olmasına rağmen burada çok iyi çalıştı ve umuyorumki İngiltere’deki çalışmalarda o da bizimle birlikte olacak. Bizim için transferlerin önemi tam da burada devreye giriyor. Gökhan Töre’nin ne kadar önemli oyuncu olduğunu biliyoruz. Geçen sezon çok iyi bir gelişim kaydetti. Bana kalırsa hala genç bir oyuncu ve daha da gelişecek.

Lige kadar hala uzun bir zamanımız var, burada ciddi bir baskı altında değiliz. Ama diğer taraftan da çok yakın zamanda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde çok ciddi maçlar oynayacağız. Bizim için çok belirleyici maçlar olacak. Kabul etmeliyiz ki buradaki, hamleleri yapmak için biraz geç kalmış bulunmaktayız, çünkü takımı oluşturmak ve o takımla çalışmak için zamana ihtiyacımız var. Bunu telafi edebilmek için ciddi bir biçimde çalışıyoruz.

“3-4 TRANSFER YAPACAĞIZ”

Gelecek sezon için transfer çalışmaları hakkında bilgi veren Bilic, “3 ya da 4 oyuncu transfer edebiliriz. Listemizde oyuncular var. Bu konuda isteklerimiz var ve kulübün de yürüttüğü bazı pazarlıklar var. Umarım bu oyuncular mümkün olduğu kadar kısa sürede bizimle olacaklar ve çalışmalara başlayacaklar” diye konuştu.

Önder Özen ile aralarında sorun olduğu iddialarına yönelik, “Bunları ben de duydum. Önder Özen’i 1 seneden beri tanıyorum ve kendisi ile aramızda iyi bir iletişimimiz var. Daha dün akşam oyuncular ve genel strateji hakkında konuştuk. Bütün ilişkilerde olduğu gibi bizim ilişkimizde de belirli inişler çıkışlar olabilir, bu zaten ilişkilerin doğasında vardır. Burada önemli olan bizim yaşadığımız anlaşmazlıklar fikirlerle ilgili olan anlaşmazlıklar. Aramızda gayet iyi iletişim ve fikir alışverişi var. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirimki ‘Aramızda iletişim konusunda bir kopukluk yok'” yanıtını verdi.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ’E YEŞİL IŞIK

Bilic, “İbrahim Üzülmez gerçekten büyük bir oyuncu. Beşiktaş’ın efsanesi olmuş bir isim ve oyunculuğunda çok beğendiğim bir isim. Her ne kadar kendisini kişisel olarak tanımasam da kendisi ile gerekli bilgileri aldım. Kulüpte onun bulunmasını asla ve asla sorun etmem, tam aksine onun bize katkısı olacaksa bundan ben mutluluk duyarım. İbrahim Üzülmez gibi bir isim Beşiktaş ailesine katkı yapacaksa onun burada bulunması beni rahatsız etmez ve aksine mutluluk duyarım” dedi.

Geçtiğimiz sezon Eneramo’nun transferiyle ilgili ortaya atılan iddialara yönelik olarak Bilic şöyle konuştu; Bu konu ile ilgili notlar aldım, bu genelde yaptığım birşey değil ama sıradan bir konu değil. Konu gerçekten önemli bir konu ve bu yüzden bunu yapıyorum. Bazılarının benimle ve ailemle ilgili yazdığı bu şeylerden haberdar oldum ve bunlar çok yakışıksız şeyler. Burada 4-4-2 veya hangi sistemle ilgili konuştuğumuzu tartışmıyoruz.

Burada yazılanlar, çizilenler benim teknik direktörlüğümle ilgili değil; doğrudan doğruya benim kişiliğime yapılmış saldırı ve bunu kabul etmem, buna hoşgörü ile yaklaşmam mümkün değil. Hayatım boyunca oluşturduğum bir imajın bu şekilde zedelenmesine müsade etmemem gerekiyor ve o yüzden bu açıklamayı yapıyorum. Bunlar kısaca söylemem gerekirse çok utanmaz ve yakışıksız işler. Bunları yapanlar belirli finansal kazançların mı peşindeler ya da kulüpten mi beklentileri var bilmiyorum. Belki de yazacak daha iyi şeyleri yok. Bunların hiçbirini dert etmiyorum.

Kimseye açıklama yapmak derdinde de değilim, bunu vicdanen çok iyi biliyorumki bunlar tamamen yanlış ve uydurulmuş hikayeler. Bununla başa çıkabilirim, baktım ki bununla başa çıkmakta zorlanıyorum bununla ilgili başka tedbirler alırım ve onu uygularım. Buraya geldiğimden beri daha önce çalıştığım yerlede olduğu gibi tek birşey için çalıştım; Takımı daha iyi hale getirebilmek. Tamamiyle bu nokta üzerinden hareket ettim.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu