FutbolFutbolda ŞiddetGündem

Sporda şiddette promosyonlu dönem; Fenerbahçeli dövene eğlence!..

Üniversiteli Trabzonsporlular’ın Ankara oluşumu Karadeniz Teknik Üniversitesi’ndeki Fenerbahçeli öğrencilerin fotoğraflarını göstererek bu kişilere ‘gerekli yaptırım’ı yapıp videoya çekenlere kombine bilet vaat etti.

Bir polis memuru promosyonu büyüttü: İstanbul’da çalışıyorum, bunu yapanları iki gün misafir edip alemlere akacağız! Sporda şiddette promosyonlu dönem! CNNTürk’ün haberine göre, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan saha olaylarının devamı sosyal paylaşım sitelerinde şiddetini arttırarak devam ediyor.

Trabzonsporlu taraftarların üniversitelerdeki oluşumu Uni-Ts grubunun resmi Facebook hesabından, F.Bahçeli taraftarların fotoğrafları yayınlanarak hedef gösterildi. Bordo-mavili taraftarlar, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi olan ve Trabzon’a gelen F.Bahçe kafilesini karşılayan sarı lacivertli taraftarların fotoğraflarını yayınlayarak şu bildiriyi yaptılar: “Fotoğrafta işaret içerisine alınan şahısları kaldıkları evde / yurtda bulup öncelikle ellerindeki atkıları alan ve gerekli yaptırımı uygulayan ilk 5 arkadaşımıza Üni-Ts Ankara olarak 2012-2013 sezonu kombinesi hediye edilecektir..! Yaptırım uygularken videoya alınması tek şartımızdır..!”

Bu olayların ardından Fenerbahçeli taraftarlar bu durumu boykot ederken Uni-TS grubu sarı lacivertli taraftarların artan tepkisi sonrası 30 bin üyeli Facebook hesaplarını kapatmak zorunda kaldılar.

Fenerbahçeli dövene eğlence

Yaşananların ardından Fenerbahçeli taraftarlar Facebook ve Twitter üzerinden tepkilerini dile getirirken ortaya atılan bir başka iddia ise olayların daha da büyümesine yol açtı. Uni-TS grubunun F.Bahçeli taraftarları hedef gösterircesine yaptığı paylaşımın altına polis olduğu iddia edilen Ruhi Akbulut isimli kişinin yorumu sarı lacivertlileri ayağa kaldırdı.

Facebook’taki profil fotoğrafında polis üniforması olan ve bilgilerinde İstanbul’da görevli olduğu belirtilen şahsın yazdığı “İstanbul Taksim’deyim. Videoya alana benden iki gece Taksim eğlencesi. Şaka yapmıyorum. Kendi evimde misafir edip alemlere akacağız” yorumunun görüntüleri kısa sürede sosyal paylaşım sitelerinde dolaşmaya başladı.

Polis olduğu iddia edilen kişinin, yaptığı yorumun aldığı tepkiler sonrasında Facebook hesabını kapattığı öğrenilirken Fenerbahçeli taraftarlar bahsi geçen şahsı şikayet etmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne çok sayıda dilekçe yazdığı bildirildi.

Uni-TS Ankara’dan açıklama

Haberlerin çıkmasının ardındanUni-TS Ankara’dan açıklama geldi. Atkıları gösterdiği için Lig Tv’nin suçlandığı açıklamada “Eğer şayet Trabzon insanı ve şehri bir tepki gösterecek olsaydı pazar günü ne fenerbahçe o staddan çıkabilirdi ne de ülkemizde futbol diye birşey kalırdı” denildi.

Açıklama şöyle;

Uni-TS Ankara resmi paylaştıktan sonra pusuda bekleyen İstanbul basını olayı ateşlemiş ve Fakat Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler oluşumuna tehtidkar bir cevap metni hazırlatmışlardı.Fakat Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler yaptıkları hatanın farkında erken vararak kısa bir sürede tehtid mesajını kaldırdı.

Bunun ardından Üni-TS Ankara bir açıklama yaptı. Uni-TS Ankara’nın konuyla alakalı yapmış olduğu o açıklama; Bugün LigTv’nin maç öyküsü videosundaki bir fotoğraf karesinden esinlenip yaptığımız paylaşım sonrasında herkes konunun Trabzon şehrinin duruşunu bir tarafa bırakmış, sanki resimdekileri parçalayalım,keselim,doğrayalım amaçlı yapıldığını belirtmiştir. Paylaşılan resim karesinde buna benzer tek bir yorum belirtilmemiş, resmi paylşırkenki metinde nerde o eski Trabzon denilmiştir.

Ama algılarda bu tarz bir söylev yada hareket varsa bunun mimarı biz değil LigTv’dir.Bizim ve diğer Trabzonspor sayfalarının paylaştığı resimden önce birilerinin LigTv’nin video ve paylaşımlarını eleştirmeleri gerektiğini düşünmekteyiz. İçerisinde bulunduğumuz zor süreçde birilerinin 2 camiyayı birbirine kırdırmak istemesinin bir oyunu olduğu apaçık ortadadır.

Trabzon da başka takımın forması giyilmez atkısı takılmazken, sadece ve sadece Trabzon şehirini / halkını kışkırtmak için maçtan 2 gün önce yurtiçi kargo ile KTÜ’de okuyan bir öğrenciye gönderilen 20 adet atkı çok manidardır. Bizim asıl tepki ve kabullenemediğimiz tek gerçek o saate kadar hiçbir yerde sergilenmemiş atkıların sergilenmiş ve bunun da LigTv tarafından görüntülenmiş olmasıdır.

Eğer şayet Trabzon insanı ve şehri bir tepki gösterecek olsaydı pazar günü ne Fenerbahçe o staddan çıkabilirdi ne de ülkemizde futbol diye birşey kalırdı. Aklı selim Trabzonspor taraftarı taraftarlık örneği göstermiş ve 1-2 fevri hareket dışında hiçbir olaya müsade etmemiş olgun bir tutum sergilemiştir. Varsa bir suçlu varsa bir hatalı gerekli mercihler cezasını verecektir görşüne inanmış ve beklemeye geçmiştir. Yoksa kimsenin tutacağı takıma destekleyeceği takıma ne karışmak gibi bir lüksümüz olur nede bu yönde bir yaptırımımız olabilir. Ve yine paylaşılan resimde kimseyi ağşalamayıp kimsenin dövülmesi / vurulması hususunda bir beyan belirtilmemiştir.

KTÜ’de okuyan öğrencilere de ulaşıldığında maç gününden önce böyle bir atkılarının olmadığını bunun zaten kendi akıl ve mantıklarına sığmayacaklarını beyan ettikleri ortadadır. Ayrıca yine paylaşılan resmin altına yorum yapan resimdeki arkadaşların beyanlarıda ortadadır, ”biz bir oyuna alet edildik”..! ”Ben 2.sınıftayım ve Trabzon şehrinin takımına bağlılığını çok iyi biliyorum, böyle bir oyuna nasıl geldik şaşkınım” yazıları ortadadır.

Biz Üniversiteli Trabzonsporlular olarak her zaman haklının ve doğrunun yanında olmuş ve gerçekleri savunmuşuzdur. Yapılan yorum ve eleştiriler bu oyunun bir parçasıdır. Doğru olan herşeyi savunmaya ve Trabzonspor’un Trabzon şehrinin yanında olmaya devam edeceğiz. Sonuç olarak bu açıklamayı korktuğumuzdan çekindiğimizden yapmadığımızı yapmayacağımızı herkes bilsin. Gördüğümüz ve edindiğimiz izlenime bakılırsa bir kaç sitenin olayı siyasileştirip yada siyaseti karıştırmış olması bizlere bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Saygılarımızla…

Not; Haberin fotoğrafı CNN Türk’ten alınmıştır.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu