FutbolGündem

Haluk Ulusoy; Hiddink’e ödenen 8 milyon euroya kimsenin sesi çıkmıyor!..

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, başkanlığı döneminde Fatih Terim’e ödenen ücrek konusunda çok eleştirildiğini ama Hiddink’e ödenen para için kimsenin sesi çıkmadığını ifade etti.

Eski başkan Haluk Ulusoy TFF’nin olağanüstü kongresine katılacağını söyledi Ulusoy, “Fatih hocaya verdiğimiz paralar meclisin bile gündemindeydi. Hiddink’e 4 milyon euro TFF’den, 4 milyon euro da sponsorlardan olmak üzere 8 milyon euro verdiler, kimsenin sesi çıkmadı” diye konuştu.

Türk futboluna tarihinin en başarılı dönemlerini yasatmış federasyon başkanı olarak bilinen Haluk Ulusoy da olağanüstü kongreye katılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu, içine düştüğü çıkmazı futbol camiasının biraraya geleceği 26 Ocak’taki olağanüstü genel kurulda çözmeye çalışacak. Üyelerin katılarak fikirlerini bildireceği ve 58. maddeyle ilgili görüş alışverişinin yapılacağı genel kurula birçok önemli isim katılacak.

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy ise bu isimler arasında en dikkat çekici olanı. Ulusoy, başkanlığı bıraktığı 2008 yılından bu yana ilk kez toplantıya katılacak. Ulusoy’un kurulda konuşma yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

AYDINLAR YÖNETİMİNİ ELEŞTİRMİŞTİ

Haluk Ulusoy, daha önce verdiği röportajda TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimini eleştirmişti. Uzun süre suskunluğunu koruyan Ulusoy, Hırvatistan hezimetinden sonra patlamıştı.

Kendi dönemine atıfta bulunarak konuşan Ulusoy, Fanatik Gazetesi’ne verdiği röportajda, “Zamanında, “başkan takımla aynı otelde kalır mı?” diye eleştiriliyorduk. Bayramı, özel günü unutmaz, oyuncularla olurduk. Şimdi futbolcular, Mehmet Ali Bey’i Almanya maçından önce sadece antrenmanda 5 dakika görmüş. Sonuçlar ortada” diyerek bu kez diyalog eksikliğine vurgu yapmıştı.

Haluk Ulusoy; Hiddink’e ödenen 8 milyon euroya kimsenin sesi çıkmıyor

Eski başkan Ulusoy konuşmasını şu olay cümlelerle bitirmişti; Bizim dönemimizde Fatih hocaya verdiğimiz paralar meclisin bile gündemindeydi. Hiddink’e 4 milyon euro TFF’den, 4 milyon euro da sponsorlardan olmak üzere 8 milyon euro verdiler, kimsenin sesi çıkmadı. O sözleşme için ‘biz yapmadık’ diyenler, neden göreve geldiğinde çalışmak istemediği bu hocayı gönderme cesaretini gösteremedi?

Üçüncü Lig takımı yönetecek kapasitesi olmayanlar, federasyonu yönetmeye çalışıyor. Bu, yöneticilikten aciz insanlar her fırsatta futbolcularını medya önüne atıyor, suçu üstlenmekten kaçıyor. Neticesinde 2012’ye gidememek bir yana bir de torba düşüyoruz. Bunları hapse atacaksın!

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu