FutbolFutbolda ŞiddetGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

TFF Olağan Genel Kurulu; 58. maddenin değişikliği reddedildi!..

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan açık oylama sonucunda, 58. maddenin değişikliğine yönelik verilen önerge, oy birliği ile kabul edilmedi. Genel Kurul’dan puan silmeye onay çıkmadı.

TFF olağanüstü genel kurulunda yapılan oylama sonucunda, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların, bir kereye mahsus olarak değiştirilmesi kabul edilmedi. Kuruldan puan silmeye onay çıkmadı.

Disiplin Talimatnamesi’nde ‘şike ve teşvik’ ile ilgili küme düşmeyi öngeren 58. madde, kulüp temsilcilerinin katıldığı Genel Kurul’da oylanarak karara bağlandı ve 58. madde değişmedi. Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, Ankara Sheraton Otel’de yapıldı. Daha önce ilan edilen gündem maddeleri ile toplanan Genel Kurul’a 245 delege katıldı.

Olağanüstü Genel Kurul, “Haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların değiştirilip değiştirilmemesi” konusunun görüşülmesi ile devam etti. Yapılan oylama sonucunda, haklarında şike ve teşvik primi iddiası bulunan kulüplere uygulanması muhtemel yaptırımların, bir kereye mahsus olarak değiştirilmesi kabul edilmedi.

AÇILIŞI BAŞKANVEKİLİ LUTFİ ARIBOĞAN YAPTI

TFF’nin Olağanüstü Genel Kurulu, başkanvekili Lütfi Arıboğan’ın açılış konuşması ile başladı. Genel Kurul’u oluşturan 300 delegeden, 226’sının hazır bulunduğunun tespit edildiğini söyleyen Arıboğan, toplantı için yeterli sayının sağlandığını belirtti ve açılışı yaptı.

TFF BAŞKANI AYDINLAR’IN AÇILIŞ KONUŞMASI

Türk futbol tarihinin en ciddi krizinin içinde olduklarını ancak buna rağmen bırakıp gitmeyi düşünmediklerini dile getiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, “Türk futbolu kurulduğundan bu yana en ciddi krizi yaşıyoruz. Çok üzüldük, çok kırıldık ama bu işi bırakıp gidelim demedik. Herkese karşı adiliz, çünkü biz herkesin federasyonuyuz. Sizlerin teveccühü ile seçilen otoriteyiz ama otoriter değiliz. Elbette belli kesimler üzülecek ama hukuk üstün gelecek” ifadelerini kullandı.

10 KULÜP BAŞKANININ ÖNERGESİ İLE TOPLANTIYA 1 SAAT ARA VERİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda, 10 kulüp başkanı, toplantıya 1 saat verilmesi yönünde bir önerge verdi. Oy birliği ile kabul edilen önergenin sonucunda, genel kurula 1 saat ara verildi.

1 saat ara verilmesi yönündeki önergenin, başta Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve Manisaspor Başkanı Kenan Yararlı’nın imzasını taşıdığı açıklandı. 1 saatlik aranın ardından genel kurul toplantısı devam ederken, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal konuşma yaptı.

ŞENOL GÜNEŞ: BATAKLIĞI KURUTMAK İSTERSEK BUNU YAPARIZ

Yapılan suçlamalar karşısında bir araya gelerek, istedikleri zaman bu bataklığı kurutabileceklerini dile getiren Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş şöyle konuştu; İçinde bulunduğumuz süreç futbolumuzu yaralamıştır. Özelliklerimizi iyi kullanamadığımızı görüyoruz. Kuralları önemsemedik, maalesef bugüne geldik. Üretenlerin hata yaptığı, amatörlerin söz sahibi olduğu bir duruma doğru gidiyoruz. Kurumsal kimlik ön plana çıkması gerekirken önemsiz hale geldi. UEFA ve FIFA kriterlerine uymak 1. kriterimiz olmalı.

Suçlama varsa hemen bu durumu aklamak için savunma hakkına geçilmelidir. Zamana yaymamak gerekir. Bu süreci uzatarak, zamana yayarak suçluluğunuzu kabul ediyorsunuz. Biz burada fikir üretelim diye varız. Suç sahiplenilemez. Kim yaptıysa cezasını çekmeli. Biz neden suçlamalar karşısında bir araya gelemiyoruz? Demek ki bir sıkıntı var. Suçtan kaçacağımıza birbirimizden kaçıyoruz.

Bataklığı kurutmak istersek bunu yaparız. Kirli suyu temizlemezsek biz de bu sudan kirleniriz. Dünya Kupası nedeniyle Kore’ye gittiğimde saygı gördüm. Herşey sportif başarı değil. Sorumluluklarımız da var. Kanunları değiştirerek bu sorunu çözemeyiz. Sokakta konuşulanları bugün kapatabilirsiniz ama yarın karşınıza yeniden çıkar.

ALİ KOÇ: BU ÖNERGEYİ KABUL ETMİYORUZ

Kurgulanmış bir oyunun parçası olmak istemediklerini söyleyen Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, “Kurgulanmış bir oyunun parçası olmak istemiyoruz. Bu önergeyi kabul etmiyoruz. Yasal süreçte suçlu çıkan kulüplere yaptırımlar aynen uygulanmalıdır. Savunmalar alınmadan genel kurul toplayıp karar almak hak ihlalidir. Futbol ailesinden savunma haklarına saygı gösterilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Gizlilik kararına rağmen dosyanın basına sızdırıldığını ve Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden men edilmesiyle bir güven sorunu yaşandığını dile getiren Koç, “Gizlilik kararına rağmen dosya basına sızdırıldı. Kamuoyunda yargısız infaz yapıldı. Fenerbahçe’nin peşinen suçluluğuna inanıldı ve verilecek ceza kurgulanmaya başladı. Fenerbahçe’nin suçlu olduğunu bilmeden neden Şampiyonlar Ligi’nden men ettiniz? Federasyonu güvenirliğini kaybetmiştir. Yapılan muamele bizde güven sorunu doğurdu” ifadelerini kullandı.

Tüm yapılanlara rağmen Fenerbahçe’nin dimdik ayakta olduğunu da söyleyen Ali Koç, “Beklenenin aksine. kulübümüzün dimdik ayakta ve her dalda başarılı olmaya devam ediyoruz. Maçlarımızda sorun varsa ligi tescil eden TFF’de bu olayların parçası sayılmaz mı? Fenerbahçe’nin ceza almasına uğraşanlar Türk spor tarihinde altın harflerle yer almayacak. En sağlıklı çözüm, yargı sürecinin sonucunun beklenmesidir” şeklinde konuştu.

CİHAN KAMER: FENERBAHÇE’NİN KİMSENİN MİNNETİNE İHTİYACI YOK

Ali Koç’un ardından söz alan Fenerbahçe Asbaşkanı Cihan Kamer, “Bizi şu anda geldiğimiz noktaya, aceleyle hazırlanan rapor getirmiştir. Fenerbahçe’nin kimsenin minnetine ihtiyacı yoktur. Adil bir şekilde savunmamız alınarak ve aceleye getirilmeden yargılanmak istiyoruz Hızlı olsun, UEFA’nın gönlü olsun anlayışı bir kenara bırakılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Delege sayısı;

– Spor Toto Süper Lig: 126 delege
– Bank Asya 1. Lig: 36 delege
– Spor Toto 2. Lig: 34 delege
– Spor Toto 3. Lig: 57 delege
– Diğer: 30 delege

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu