FutbolGündem

Tolunay Kafkas, Trabzonspor’da gidecek ve kalacakları açıkladı!..

Tolunay Kafkas, Trabzonspor’da gidecek ve kalacakları açıkladı!.. Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, birçok konuda açıklama yaptı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe ile 22 Mayıs Çarşamba oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası finaline ilişkin olarak, “Bizim için çok önemli kupa finali oynayacağız. Bu kupayı kazanmak istiyoruz” dedi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, Kafkas, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, zor bir dönemde göreve geldiğini belirterek, şunları söyledi;

Birçok şey sıkıntılıydı ama çok şükür bugün gelinen noktada en azından Avrupa Kupaları’nı garantilemiş bir Trabzonspor var. Bu sene öyle ya da böyle hedefine ulaşmış bir Trabzonspor var diyebiliriz fakat bu yeterli değil. İyi bir sezon geçirmediğimiz de doğru. Yaptığımız hatalardan ders almalıyız. Doğru işler yaparak Trabzonspor’u bir yere getirmek durumundayız. Bu kulübün sadece teknik direktörü değil, aynı zamanda sevdalısı, taraftarı gibiyiz.

Son haftalarda oyuncuların performansında ciddi yükselişler olduğunu kaydeden Kafkas, şöyle devam etti; Son 6 maçın 5’ini kazandık. Oyuncularım kalitelerini sahaya yansıttığı, taraftarlarla buluştuğu zaman Trabzonspor’un gerçek gücünü gösterdi. Önümüzde kupa hedefi var. Bizim için çok önemli kupa finali oynayacağız. Bu kupayı kazanmak istiyoruz. Her şeyden önce taraftarlara sesleniyorum, akıllı, sağduyulu davranmak zorunda olduğumuzun altını çiziyorum. Lütfen taraftarlar akıllı ve sağduyulu davransınlar. 14. kupa finalini oynuyoruz, kazanırsak 9. kez kazanmış olacağız.

Bundan sonra da bu takım kupalar kazanacak, finaller oynayacak. Ne ilk finalimiz bu ne de son finalimiz olacak. Onun için lütfen taraftarlarımız, akıllı ve sağduyulu olsunlar. Üzerimize düşeni yapmak zorundayız. Hiçbir şey insan hayatından kıymetli değil.” Türkiye’de nihai kutuplaşmalar olduğunu söyleyen Kafkas, “Bu şiddetin önlenmesi için, gerçekten herkesin taşın altına elini sokması gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi, bırakın görevi çok daha fazlasını yapmak zorunda.

İnsan hayatının çok kıymetli ve değerli olduğunu belirten Kafkas, şu görüşü savundu: “Söylemlerine herkesin çok dikkat etmesi gerekir. Çok acılar çekiyoruz ama onlardan maalesef ders almıyoruz. Ben genel konuşuyorum, hiç kimseyi ne suçluyorum ne savunarak konuşuyorum. Zaten öyle bir tarzım yok ama bize saldıran birisi de olursa aynı şekilde cevap veririm. Ben her camiaya çok büyük saygı duyuyorum ama aynı saygının bize ve Trabzonspor’a gösterilmesinde çok titizim. Onu anlatmaya çalıştım. Çok dikkatli, sağduyulu davranmak gerekiyor. Biz daha çok final oynarız” diye konuştu.

Gidecek yabancılar

Takımdan ayrılacak yabancı oyuncularla ilgili bilgiler veren Kafkas, şunları kaydetti; Bunlardan biri Colman. Colman, çocuklarının okul durumunu gerekçe göstererek takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Kulüp kendisine bir bonservis bedeli belirledi, bonservis bedeli altında bırakılmayacağını söyledi. Sakatlığından dolayı oynamayacağı için Arjantin’e gitmesine izin verdim. Colman’ın durumu kritik. Kafasını toparlayacak mı toparlamayacak mı ona göre plan çizeceğiz. Bamba, ayrılmak istediğini söyledi. Gelecek sezon kesinlikle aramızda olmayacak.

Emerson ve Janko’nun uzun süredir kadro dışı durumları var. Bu oyuncular, kendilerine kulüp bulması söylenen arkadaşlar, emeklerine teşekkür ediyoruz. Alanzinho ile de yollarımızı ayırdık. Bu futbolcu da gelecek sezon yapılanma içinde kendilerine yer bulamayacak oyunculardan biri.” Pilot takımları olan 1461 Trabzon’dan kadrolarına oyuncu katacaklarını ifade eden Kafkas, “Caner, Fatih, Yusuf ve Abdülkadir gelecek sezon bizimle olacak. Duruma göre 1-2 oyuncu daha alma ihtimalimiz var. Bu konuda açık kapı bırakıyorum.

Gelecek sezon planlaması

Kafkas, gelecek sezonla ilgili planlamalar yaptıklarını, uygulamak için genel kurul sürecinin geçmesini beklediklerini kaydederek, “Her şeyimiz hazır. Transfer ve birçok konu ile ilgili her şey kontrolümüzün altında. Sadece uygulama konusunda sıkıntımız var” dedi.

Türkiye Kupası’nı kazanmaları halinde 1 Temmuz’da, kazanamamaları halinde 25 Haziran’da sezonu açmayı planladıklarını söyleyen Kafkas, “Belli çalışmalar yapılıyor. Takıma katkı sağlayacak 4-5 transfer yapacağız. Transferlerin büyük bölümü yabancı olacak” diye konuştu.

Kafkas, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından ’ya küçüleceği, ya büyüyeceğiz’ biçiminde yaptığı açıklamalara ilişkin olarak, “Bu açıklamalar, Trabzonspor’un büyüklüğüyle değil, ekonomisiyle ilgiliydi. Trabzonspor ekonomik olarak şapkasını önüne koyup tedbir alması lazım. Çok savurgan olmayacağız, az öz transfer yapmalıyız. Yaptığımız hatalardan ders almaktan kastım buydu. Yoksa Trabzonspor’un büyüklüğüne ne laf söyletiriz ne söylenmesine izin veririz. Biz çok büyük camiayız ama ekonomik anlamda şapkamızı önümüze koyup yol haritası çizmeliyiz. Hiç kimse kulübü benim kadar sevemez. Ben bir işi yapıyorsam kulübün menfaati için yapıyorum. Hiç kimse benim babamın oğlu değil, kulübün yaşaması daha iyi olması için çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Kafkas, kongre süreci sonrasındaki durumuna ilişkin olarak ise “Ben kimsenin adamı değilim, Trabzonspor Kulübü’nün adamıyım. Benimle çalışıp çalışmaması gelecek kişinin tasarrufundadır. Bunu da saygıyla karşılarım, hiçbir sorun yok benimle ilgili. Ben bu kulübün sadece teknik direktörü değilim, sevdalısı taraftarıyım” dedi.

“Onur’u bırakmak istemiyoruz”

Kafkas, kaleci Onur’u bırakmak istemediklerini belirterek, “Onunla bu konuda ciddi bir konuşma yapılmadı. Sakatlığı bulunuyor. Önümüzde çok ciddi kupa maçı var. Türkiye’nin en iyi iki kalecisi bizde. Onlar gerçekten iyi kaleciler ve çok düzgünler. İkisini de çok seviyorum. Bu konuda görüşmedim” dedi.

Kafkas, tribünde yaşanan olaylar varken aile bireylerinizin kupa finaline gitmesini ister misiniz şeklindeki bir soru üzerine ise “Benim eşim Trabzonlu, o her yere gelir. Her yer Trabzon onun için. Hiç fark etmez” dedi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu