FutbolGündem

Trabzonspor’dan sert açıklama; Hakemler çok dikkatli olmalı, yoksa futbol faciasına sebep oluruz!..

Trabzonspor’dan sert açıklama; Hakemler çok dikkatli olmalı, yoksa futbol faciasına sebep oluruz!.. Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, hakemlere güvendiklerini ancak bundan sonraki haftalarda çok daha dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi.

Yılmaz Büyükaydın, hataların telafisinin olmadığını ve o zaman da futbol faciası olabileceğini sözlerine ekledi. Ntvspor’un haberine göre,  Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Yılmaz Büyükaydın, Medical Park Antalyaspor ile Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 31 Mart Pazar yapacakları maça bütün camiayı beklediklerini söyledi.

Büyükaydın, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada hazırlıklarını iyi ve ciddi bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.
Önemli bir haftaya girdiklerinin bilincinde olduklarını ifade eden Büyükaydın, “Bundan sonraki bütün maçlar önemli ama önce önümüzdeki maça bakacağız. Bütün camiadan takıma ciddi destek bekliyoruz” dedi.

Trabzonspor taraftarının büyüklüğünü bildiklerini dile getiren Trabzonspor, “Taraftarımız, kendine yakışır bir şekilde bunu istediği yerde gerçekleştirebiliyor. Medical Park Antalyaspor maçına taraftarımızı, bütün camiayı, eski yöneticilerimizi, kulübe gönül vermiş tüm insanları bekliyoruz. Çünkü birlik beraberlik içinde olduğumuz, takımımızı taraftarlarımız iyi desteklediği sürece iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Taraftar desteği, sonuç olarak maçın yönünü, futbolcuyu etkiliyor. Taraftarımızın bunu coşkulu bir şekilde yapacağına, camia olarak hep birlikte bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, “Merkez Hakem Kurulu (MHK) Eski Başkanı Mustafa Çulcu, en çok hakem hatalarından mağdur takımın Trabzonspor olduğunu söyledi. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir ” sorusu üzerine Büyükaydın şöyle konuştu; Daha önce aynı ifadeleri kamuoyuna duyurmuştum. Bazı müsabakalarda ciddi hakem hataları maçın sonucunu etkiledi. Bu nedenle kaybettiğimiz puanlar dikkate alındığında puan cetvelinde bugün daha farklı konumda olurduk. Aynı şeyleri ben de demek ki doğru ifade etmişim. Eski MHK başkanının da çıkıp bu şekilde bir yorum yaptığı zaman demek ki konuşmalarımız örtüşüyor. Doğru şeyleri söylüyoruz.

Bundan sonra MHK ve Futbol Federasyonu’na ciddi görev düşüyor. Farklı bir şey istemiyoruz, adil yönetim istiyoruz. Hakemlere güveniyoruz ama basit hatalar nedeniyle ciddi neticelere gidiyor işler. Bursaspor maçından sonra da aynı ifadeleri kullandım. Bursa’da da çok ciddi hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldık. Nitekim hatalar sonucu etkileyince insanın canı yanıyor. Puan kaybediyoruz, kaybettikçe camianın durumu ortada, her geçen gün ciddi şekilde sıkıntı oluyor, sıkılıyoruz.

Farklı bir şey desen ceza alıyorsunuz, kulüpte, yönetim kurulunda göreviniz var. Bunları bu şekilde söylemek doğrumu doğru, bu saatten sonra. Demek ki aynı şeyleri konuştuğumuz da ortada.

‘FACİAYA SEBEP OLURUZ”

Ligin son haftaları yaklaştıkça hataların telafisinin de olmayacağını vurgulayan Büyükaydın, “Hakemlerin bundan sonra çok dikkatli olmaları gerekiyor. Canı yanan kulüpler bizim gibi çok fazla olunca, telafisi de yok, o zaman futbol faciasına sebep oluruz. Türk futbolunda malum bazı yaşanan, geçmişten beri süregelen şeyler ortada. Bundan sonra bu şekilde bu işler cereyan ederse o zaman daha kötü şeyler olur. Ben böyle bir şey olmasını beklemiyorum” dedi.

Büyükaydın, takımın kötü gidişatının birçok sebebinin olabileceğine de değinerek, “Takım olarak maç kaybettiğimizde ister istemez psikolojiye de fiziksel olarak takıma da yansıyor. Birçok etkeni var. Bunları konuşuyoruz, aşmaya çalışıyoruz. Son oynadığımız Beşiktaş ve Bursaspor maçlarında iyi futbol ortaya koyduk. Futbol beni memnun ediyordu fakat Bursa’da kaybetmemize üzüldük. Çünkü mağlup durumdayken öne geçtik ve bundan sonra ciddi hakem hataları oldu. Gole giden pozisyonu hakem kesti. Hakem lehimize penaltıyı verse maç 3-1 oluyor. Sonra oyunun kopacağı görünüyor. Bunların arkasına sığınmak gibi düşüncemiz yok ama ortada bazı şeyler var. İnşallah bunun altından birlikte kalkacağız” diyerek sözlerine son verdi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu