FutbolGündem

Trabzonspor, deplasmanda Apollon önünde avantaj peşinde!..

Trabzonspor, deplasmanda Apollon önünde avantaj peşinde!.. Tarihinin ilk UEFA Avrupa Ligi grup maçına çıkacak olan Trabzonspor, bu akşam deplasmanda Apollon ile karşı karşıya gelecek. Saat 22:05’te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek…

Tarihinde ilk kez Avrupa Ligi’nde gruplara kalan Trabzonspor, bugün ilk maçında deplasmanda Apollon Limassol ile karşılaşacak.  Sporx.com’un haberine göre, bu sezon oynadığı maçlarda hiçbir takımın bileğini bükemediği Fırtına, rakibini devirip, iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor. Saat 22.05’te Tsirion Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı İspanyol hakem Antonio Mateu Lahoz yönetecek ve karşılaşma NTV’den naklen yayınlanacak.

Gözler Henrique’de

UEFA Avrupa Ligi’nde Perşembe günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apollon Limassol ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da gözler yine Brezilyalı forvet oyuncusu Paulo Henrique’nin üzerinde olacak. Bordo – mavili forma altında bu sezon 8 gol atan ve bu gollerin 7’sini Avrupa Ligi’nde kaydeden Henrique, Apollon maçında da fileleri sarsmayı çok istiyor.

Rumlarla 5. randevu

UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apollon Limassol takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, Kıbrıs Rum Kesimi takımları karşısında 5’inci maçına çıkacak. Bordo – mavililer Kıbrıs Rum Kesimi takımları karşısında 4 maçta 2 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 4 gol atan Karadeniz ekibi, kalesinde de 4 gol gördü. Trabzonspor, 7 yıl aradan sonra Kıbrıs Rum Kesimi’nde bir karşılaşma oynayacak.

Volkan Şen yok

Trabzonspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde oynayacağı Apollon Limassol maçı kadrosu açıklandı. Kadroda şu futbolcular yer alıyor: “Onur, Fatih, Zeki Ayvaz, Olcan, Aykut Akgün, Henrique, Colman, Alanzinho, Aykut Demir, Yusuf, Emre Güral, Adrian Mierzejevski, Abdulkadir, Kadir Keleş, Zeki Yavru, Mustafa Yumlu, Bosingwa, Malouda, Bamba ve Zokora.”
Trabzonsporlu futbolculardan Volkan Şen, her iki bacağında da oluşan kas ağrıları nedeniyle Apollon Limassol maçı kadrosuna alınmadı.

Muhtemel 11’ler;

APOLLON; Vale, Merkis, Dananae, Karapidi, Gullon, Robert, Vasiliou, Hamdani, Roberto, Sangoy, Papaulis,

TRABZONSPOR; Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut Demir, Olcan, Yusuf, Colman, Zokora, Malouda, Adrian, Henrique.

STAT: Tsirion
SAAT: 22.05
YAYIN: NTV
HAKEM: A.Mateu Lahoz

Bosingwa sahaya iniyor

Trabzonspor’un Portekizli futbolcusu Jose Bosingwa’nın, Apollon Limassol ile oynanacak olan maçta formasına kavuşması bekleniyor. Uzun bir sakatlık döneminden sonra takımla birlikte antrenmanlara başlayan ve performansıyla teknik direktör Mustafa Akçay’ın gözüne girmeyi başaran Bosingwa’nın Apollon maçında ilk 11’de yer alacağı sanılıyor. Portekizli yıldız da futbolu özlediğini belirtiyor.

Volkan’ın forma için savaşması lazım

Teknik direktör Mustafa Akçay’ın Kardemir Karabükspor maçında Volkan Şen’in yerine forma verdiği Yusuf Erdoğan’ın performansı büyük alkış aldı. Bu nedenle Akçay’ın Apollon Limassol ile oynanacak olan maçta yine Yusuf’a formayı vermesi bekleniyor. Yedek kulübesinde oturmak istemeyen Volkan Şen’in ise antrenmanlarda oldukça hırslı olduğu ve formasını geri almak için yoğun şekilde çalıştığı öğrenildi. Trabzonspor teknik heyeti de performansı artan Volkan ile Yusuf arasındaki forma rekabetinden memnun.

Güvenlik sağlama alacak

Bu arada Trabzonspor kulübü maç için kendi güvenliğini de Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne getirecek. Bunun yanı sıra Trabzon’dan iki sivil polisin de takıma eşlik edeceği, Dış İşleri Bakanlığı’nın da bordo – mavili takımın Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde bir sorun yaşamaması için devreye girdiği öğrenildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu