FutbolGündemŞike ÇetesiŞike DedikodularıŞike Dosyaları

Trabzonspor taraftarından FIFA Genel Merkezi önünde ‘Horon’lu protesto!..

Trabzonspor taraftarından FIFA Genel Merkezi önünde “Horon”lu protesto!.. Trabzonspor taraftarları, Temiz Futbol eylemleri kapsamında İsviçre’nin Zürih kentindeki FIFA Genel Merkezi yakınlarında eylem yaptı.

İstanbul’dan özel uçakla bu sabah İsviçre’nin Zurih kentine giden yaklaşık 200 kişilik kafile, polisin FIFA Genel Merkezi’nin özel mülkiyet olduğu gerekçesiyle izin vermemesi üzerine yakındaki Burkliplatz Meydanı’nda eylem yaptı. Ajansspor.com’un haberine göre, yaklaşık 2 saat süren eylemde Türkiye’deki şike sürecine ilişkin çeşitli dillerde pankartlar açıldı.

Vira Avrupa, Trabzon Fikir Kulübü, 1461 Trabzonsporlular Derneği, Turkish Fair-Play Platform ve Gurbetçi Gençler Avrupa taraftar grupları üyelerinden oluşan Temiz Futbol Eylem Komitesi grubu, basın açıklamasının ardından kemençe eşliğinde horon oynayarak eylemi sona erdirdi.

Grup adına basın açıklamasını yapan Türkiye Fair-play platformu Sözcüsü Yavuz Saltık, şunları söyledi; Fenerbahçe’nin başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 11 kişi şikeye karışmıştır ve bu suçlamalarla hapis cezasına çarptırılmışlardır. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu, disiplin talimatını, Disiplin Kurulu üyelerini ve Tahkim Kurulu üyelerini değiştirmiştir.

Bu nedenle şikenin aktörlerine disiplin yaptırımları uygulanamamıştır. FIFA dünya futbolunu korumakla görevlidir. Fakat 19 aydır sessizliğini korumaktadır. FIFA yetkilileri, bu kurumun tüzüğünün ve disiplin talimatının şartlarına uymak zorundadırlar. Acilen müdahale edin veya görevlerinizden istifa edin.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu