FutbolGündem

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ‘ten camiaya uyarı

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bordo-mavili camiayı uyararak, “Taraftarımız bize ayak oyunları yapmaya çalışanların tuzağına düşmemeli” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri ’nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Trabzonspor camiasına uyarılarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarlarından kendilerine karşı ayak oyunları yapmaya çalışanların tuzağına düşmemelerini istedi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hakemlere baskı yapılmasını, hakemlerin de baskı yapanlar tarafına geçmesini doğru bulmadığına vurgu yaptı.

Ankaragücü maçında kazanmayı hak etmelerine rağmen 2 puan kaybettiklerini söyleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Üzülmemiz normal. Çünkü iki puan kaybetmeyi hak etmedik. Ama rakibi aldıkları birpuan için tebrik ettik. Maçın eleştirisel boyutları yapılacaktır. Bunun üzerinden spekülasyon yapmayı, beklentileri olanların, politikası olanların bu duruma kendi düşüncelerini kanalize etmelerine izin vermeyeceğiz. Bubir maraton. İnişler çıkışlar olur. Budoğal. Bunu bütün kesim biliyor. Ama ortaya çıktığında beklenmeyen durummuş gibi davranılıyor” dedi.

Şenol Güneş; Şampiyonluk için adımızın geçmesi normal

Öncelikle sezona başladıklarında büyük takımların şampiyonluk için adının geçmesinin normal olduğunu, ancak birtakımın şampiyon olacağını söylediğini hatırlatan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligdeki konumları itibariyle de şuanda ilk 5 için avantajlı olduklarını dile getirdi.  Lider olmalarının büyük avantajmış gibi gösterildiğini anlatan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bu spekülasyondur. Kimse bu tuzağa düşmesin” diyerek şunları söyledi;

Bubir yarış. Bizim politikamızla başkalarının politikası örtüşmez. Bizim politikamız düzgün iş yapmak. İlk 5 için avantajlı takımız. İlk 3 için daha avantajlı olmak için çalışacağız. Şampiyonlar Ligi ile şampiyonluk için daha ilerleyen dönemlerde avantaj sağlamaya çalışacağız. Böyle bakarsak daha rahat çalışırız. Taraftarımız ayak oyunları yapmaya çalışanların tuzağına düşmemeli. Çünkü bu tuzağa düşüldüğünü görüyorum.

Şampiyonluğu tüm camiasıyla en çok hak eden takımın kazanmasını istediğinin altını çizen Şenol Güneş, diğer türlü zorlamalarla gelen başarılar için hep bir şaibe söylentisinin olacağına dikkat çekti. İlkeli, dürüst, fark yaratan takım olma düşüncelerinde direneceklerini anlatan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İyi oynuyoruz. Kimseyi suçlamadan, ayak oyunlarına girmeden bunu yapmaya çalışıyoruz. Kazandığımızda seviniyor, kaybettiğimizde üzülüyoruz. Hak ettiğimiz puanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bazen hak etmediğimizde sinirleniyoruz. İnsanın doğasında var. Hiçbir takım sonucu garanti edemez, ama güzellikleri sunmayı garanti edebilir” dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş; Sahada emek verenlere de saygı duyuyoruz

Takım olarak futbol odaklı mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş sözlerini şöyle sürdürdü; Sahaya çıkıp emek veriyoruz. Emek verenlere de saygı duyuyoruz. Ankaragücü’nü tebrik ettik. Bizden iyi oynamadı ama kapasitesi ölçüsünden iyi oynadı. Bir emek verdi. Saygı duyuyoruz.

Hiçbir takım için zayıf ya da güçlü yorumunu yapamazsınız. Bütün maçlara bakıldığında hep kazanmaya yakın olan tarafız. Ama kaybettiğimiz maçlar oldu. Kalitemiz, kapasitemiz var. Başarmak için gücümüz var. İnançlıyız, cesuruz. Kazandığımızda sevinmeyi, kaybettiğimizde üzülmeyi yerinde yaptığımızı düşünüyorum. Futbol oynarken gelişen takımız. Üzüntü, sevinçlerimiz gelecek maçlara olumlu yansıyacaktır. Bütün oyuncularım takımın parçası olarak kendilerini hissediyorlar. Art niyetli değiller. Bazen beklentileri ortaya koyamadıklarında üzüntü ve tepkileri olabiliyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş; Hakemlere baskı yapılmasını doğru bulmuyorum

Şenol Güneş, hakemlere baskı yapılmasını, hakemlerin de baskı yapanlar tarafına geçmesini doğru bulmadığına vurgu yaptı. Hakemlerin de hata yapabildiğini ama çok geliştiklerine değinen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İyi niyet, kötü niyet sorgulaması olabilir. Yerel medya kötülerken, Fenerbahçe’yi seven biri haklı olduğunu söyleyebilir. Hakemlere baskı yapılmasını doğru bulmuyorum” diyerek şu ifadeleri kullandı;

Hakemlerinde baskı yapanların tarafına geçmesini doğru bulmuyorum. Bu genel ifadedir. Sadece maçla ilgili değildir. Ben hakemlerin zaman geçirmelere, sertliğe izin vermemeleri gerektiğini hep söyledim. Saha içinde hakemin her kararı doğru olmayabilir. Ama art niyetliliği tartışılırsa sadece hakemler değil Türk futbolu zarar görür. Hakemleri sahiplenmeyi de doğru bulmuyorum. Onların sahipleri var. Hakem kurulu düzeltmek için elinden geleni yapar. Düzelmeyen de gider.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş; Kupadan çok ligi önemsiyorum
Buhafta kupada Beşiktaş, ligde de Fenerbahçe ile oynayacakları maçlara da değinen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ligi daha çok önemsediğini, ancak kupada da turu geçecek skoru almak istediklerini belirtti. Kupadaki Beşiktaş maçında turu geçecek her sonucun kendileri için makbul olduğunu anlatan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “İki maça baktığınızda Fenerbahçe maçı daha önemlidir. Lig maçıdır çünkü. Ama Beşiktaş maçını önemsemiyoruz anlamına gelmez bu durum. Tüm olumsuzluklara rağmen gündemde kalabiliyorsa o takım başarılıdır. Fenerbahçe de renkli bir takım. Üst üste iki güzel maç yapacağız. İki maçında centilmence geçmesini, hak edenin alkışlanmasını istiyorum” diye konuştu.

Türkiye’de iyi oyuncu, takımın rol model olarak çıkartılmadığı eleştirisinde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, işini iyi yapan alkışlandığı taktirde futboluna daha da güzelleşip gelişeceğine inandığını dile getirdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Burak Yılmaz ’ın Ankaragücü maçında oyundan alındıktan sonra taraftarca ıslıklanmasıyla ilgili, “Burak’ın ıslıklanması, taraftarımız bizim sembolümüzdür. Takımı sahiplenerek sembol olunur. Çocuğunu döven, sokağa atan anne baba olmaz. Aksi ihanet olur. Saygınlığı ortadan kaldırmak olur. Buna izin vermeyen taraftarlarımız var. Kim gelirse gelsin, burada nasıl tutulabilir diye düşünmek gerek. Gitmelerine sebep olarak gösterilmesine izin vermemeliyiz. Burası sosyal şehirdir. Olumsuzlukları yine biz temizleyeceğiz. Ayrık otları çoğalırsa bulunduğunuz ortam kirlenir” değerlendirmesini yaptı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş; Taraftar tepkisinde ani değişim var

Taraftar tepkisinde çok ani değişimler olabildiğine dikkat çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Takımı nereye koyduğumuz belli değil. Bakmışsınız oyuncuyu Messi ’ye benzetiyorsunuz, bakmışsınız takımı Barcelona ’ya benzetmişsiniz” diyerek şöyle devam etti;

Haddimizi bilelim. Yoksa yanlışa düşeriz. Dizileri çok izliyoruz galiba. Öyle olmak isteyebiliriz ama dengeyi kuramazsanız mutsuz oluruz. Ani değişikliklerin sonucubu. Değerimiz yükseliyor ama biranda en tepeye çıkamayız. Budengeleri çok konuşmamak gerek. Kafaları karıştırmamak gerek. Övgüyü de aynı şekilde yapmalıyız. Bunu bekliyordum. Medyanın kimi yer vermiyor, kimi çok övüyor. Yakaladıklarında da fırsatı değerlendiriyorlar. Bu bize zarar verir. Kapasitemiz belli, gücünü en iyi şekilde ortaya koymuş oyuncuyu yok etmeye yönelik yazılar, eleştiriler, hareketler yanlış.

Şehir, camia bütünlüğünün sağlanamadığının altını çizen deneyimli Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Geldiğimiz günden bugüne mesafe alamamışız. Düşünceler değişmeli. Değişmezse ben değişeceğim. Çok kolay yıkılıyor. Oyuncu oynarken kafası takılıyor. Gol bekliyoruz, alsam mı almasam mı? Bukadar müdahale olmaz. Trabzonspor taraftarının medyanın, yönetimin, hocanın yerini bilmesi gerek. Taraftar grupları ne yapmalıyız diye düşünmeli.

Sorun çıkarmasınlar, kulübe yardımcı olsunlar. Takım üzerinde etkili olmaya çalışmak taraftarlık değildir. Biryıldır yapılanma için uğraşıyoruz, şimdi yine konuştuğumuz konuya bak. Başka biroyun var demek ki, ben buoyunda olmam. Doğru olan buysa, hep birlikte tribünden küfür edelim. Sabırla desteklemelerini, sevmeleri gerektiğini söyledim.” dedi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş; Kendimizi dev aynasında görmüyoruz

Kendilerini dev aynasında görmediklerine dikkat çeken Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, liderliğini sorumluluğunun da bilincinde olduklarını söyledi.  Tartışmaların olumsuz hava oluşturmak anlamında yapmamasını isteyen Şenol Güneş, “Kimseyi suçlamıyoruz. Yapılan emeğe saygısızlık varsa eleştiririm. Kimsenin hata yapmadığı birsistem görmedim. Kötü niyetli işlerin yapıldığı sistem gördüm. Penaltılar konuşuluyor. Verilseydi belki haksızlık yapılıyor denecekti. Bunlar bizim işimiz değil. Başta da söyledim, hakemleri baskı altına almak doğru değil, hakemlerin de baskı yapanlar yanında olması doğru değil” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da yarışta olmasını isterim

Şenol Güneş, lige heyecan getirmek isteyenlerin Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ’ı da yukarı çekmeye çalıştıklarına yönelik soru üzerine, buüç takımında ligde olmasını kendisinin de olmasını istediğini kaydetti. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş şöyle konuştu;

Birini geri bırakmasınlar. Üçü de birbiriyle yarışırsa bizim işimiz kolaylaşır. Eğer yukarı çekmek istiyorlarsa üçünü birden çekmeye çalışsınlar. Eskişehirspor, Gaziantep de geliyor. Yarış heyecanlı olsun. Yarışta geri kalmak olabilir, ama öne geçmek için diğer güçleri öne itersen doğru olmaz.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ‘ayak oyunları’ sözünden kastının ne olduğunu sorulması üzerine, “Futbol ayak oyunudur” diyerek esprili bir cevap verdi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Ayak oyunları hep vardı demedim. Bunları önlemek gerek. Saha içinde de saha dışında da olabilir.

Mevcut olan birşey var. Gazeteler İstanbul takımlarının etkisinde kalacaktır. Onlar daima öndedir. Geride kalmalarında destek gelebilir. Eleştirirken desteklerler. Biz şampiyon olsak da onlardan gazetelerden daha geride kalırsınız. Butarafında durmuyorum ben. Tribüne gelen seyircimiz rakiplere baskı kurmak istiyorsa takımına sahip çıkmalı. İstanbul ’da bunu yaptık centilmence. Gelince destekle. Başkasının fikirleriyle gelme bana. Sen aileden birisin. Böyle yaparsan bana zarar verirsin. Beni incitirsin” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu