FutbolGündemŞike Dosyaları

TAKA Gazetesi ‘nden Eskişehirspor-Trabzonspor maçındaki “Pis Kokular” iddiası!..

Fenerbahçe ve Trabzonspor ‘un şampiyonluk yarışında komplo teorileri havada uçuşuyor. Her iki taraf da rakiplerin performansını masaya yatırıyor. Liderliği kaptıran Trabzonspor ‘da Asbaşkan Nevzat Şakar, Fenerbahçe hakkında şok suçlamalar yöneltti.

Trabzon ‘un yerel gazetelerinden biri olan TAKA ‘nın bugunkü manşetini “Pis Kokular” başlıklı haber aldı. TAKA ‘nın haberi şöyle;

Trabzonspor’un Eskişehir maçını berabere kapatıp şampiyonluk yarışında ağır bir yara almasının ardından birçok spekülasyon ortaya atıldı. F. Bahçe başkanı Aziz Yıldırım ’a yakınlığı ile bilinen, Fenerbahçe kongre üyesi Ali Kıratlı ’nın da maçta yer alması Trabzonluların şüphesini uyandırdı.

Akıllara “Bu adamın orada ne işi vardı? Bunlar mide bulandırıcı” şeklinde yorumların yapılmasına yol açtı. Bu arada futbolculardan Batuhan ve Doğa ’nın saha içerisinde Trabzonspor’ lu oyunculara “ 50 bin TL prim var, nasıl koşmayalım” dedikleri iddia ediliyor.

Ali Kıratlı’nın ismi, daha önce 2005 yılında Şükrü Saracoğlu Stadı ’nda oynanan olaylı Türkiye-İsviçre maçı sonrası soyunma odası koridorundaki çıkan kavgaya da karışmıştı. İddiaya göre, geçmiş yıllarda F. Bahçe kalecisi Rüştü Reçber’in dövülmesi olayına adları karışan Yaşar Aydın ve Ali Kıratlı, dönemin A Milli Takım Sorumlusu Davut Dişli tarafından akredite edilerek maça sokuldu.

Yaka kartlarıyla soyunma odası koridorlarında dolaşan ikilinin, kargaşa sırasında rakip futbolculara tekme-tokat vurduğu ileri sürülmüştü. Bu arada Eskişehir`in amigosu Yaşar, Fenerbahçe ve Trabzonspor ile oynadıkları maçlar hakkında inanılmaz açıklamada bulundu. “Trabzon bizi 1996`da küme düşürmüştü. Bunun intikamını aldık. Fener`e de maçı sattık” dedi.

 

 

 

 

 

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın berabere kaldıkları Fenerbahçe maçı için söylediği iddia edilen “Trabzonspor’a borcumuzu ödedik” sözleri tartışma konusu olmuştu. Eskişehir deplasmanında çok önemli iki puan bırakan Trabzonspor cephesini kuşkulandırdı.
İki farklı Eskişehir mi vardı?
Eskişehir, Fenerbahçe önünde ofansif; Trabzon önünde defansif miydi? Spor yazarı Uğur Meleke’ye göre farklılığı dile getirmek paranoyadan başka bir şey değil. Meleke Milliyet’teki köşesinde tartışılan konuyu yazdı:
“Fenerbahçe’yle Trabzon maçları arasındaki skor farkını orta sahalar değil, savunma ikilisi belirledi. Fenerbahçe önüne çıkan Diego’nun yüzde yüz sağlıklı olmayışının (ve kenarda ağlayacak bir gün geçirmesinin) yanına Veysel’in (Ankaragücü maçından sonra) yalnızca ikinci kez stoperde ilk 11 başlamasını da ekleyin. Üstelik Fenerbahçe maçı, Diego-Veysel ikilisinin savunmanın göbeğinde beraber oynadıkları ilk müsabaka oldu. Zaten skorun bir anda 2-1’e gelmesinin nedeni de bu iki oyuncunun uyumsuzluklarıydı.” Yazının tamamı için tıklayın
Dün Habertürk gazetesinde yer alan bu fotoğraf geride kalan 4 haftanın tansiyonunun yüksek olacağını gösteriyor. Bu durumu göze alan Futbol Federasyonu şampiyonluğa oynayan iki takımın maçlarını aynı gün ve saatte oynatmaya karardı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu