DünyaFutbolGündem

Trapattoni; Futboldan çok skor önemli

İrlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Giovanni Trapattoni, takımının turnuva öncesi aldığı galibiyeti önemsediğini dile getirdi. Trapattoni, turnuva sürecinde oynanan futboldan çok alınan skorların daha önemli olduğunu belirtti.

İrlanda’yı 24 yıl aranın ardından Avrupa Şampiyonası’na taşıyan İtalyan Teknik Direktör Giovanni Trapattoni, turnuvaya sayılı günler kala takımını oynanan hazırlık maçlarıyla hazırlamaya çalışıyor. Ntvspor’un haberine göre, İspanya, İtalya ve Hırvatistan’la beraber C Grubu’nda mücadele edecek İrlanda, son olarak Bosna Hersek’le bir hazırlık maçında karşılaştı ve rakibini 1-0 mağlup etti.

İrlanda’nın mücadelede iyi bir futbol ortaya koyamamasına karşın maçtan galip ayrılmasını değerlendiren 73 yaşındaki Trapattoni, skorun kendileri için daha önemli olduğunu dile getirdi. Deneyimli çalıştırıcı, “İrlanda, 2002 Dünya Kupası’nda çok iyi oynuyordu belki ama futbol artık çok değişti. Futbol artık bir şov ve skor oyunu. Harika bir futbol oynasanız da aylar-yıllar geçtikten sonra aklınızda maçın skoru kalıyor” açıklamasında bulundu.

Takımını defansif oynatmakla eleştirilen Trapattoni, bu değerlendirmelere katılmadığını söyledi. Şampiyonlar Ligi finalinden örnekler veren İtalyan teknik direktör, “Bayern Münih, finalde Chelsea’den çok daha iyi oynadı ancak kazanan İngilizler oldu. Futbol değişiyor ve ben de bu futbol anlayışını takip ediyorum” diye konuştu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu