FutbolGündemTransfer

Türk futbolunun acı günü; Eskişehirsporlu Ediz yaşamını yitirdi

Türk futbolunun acı günü… Eskişehirsporlu Ediz yaşamını yitirdi… Eskişehirspor’un başarılı futbolcusu Ediz Bahtiyaroğlu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 26 yaşındaki genç futbolcunun ölümü Eskişehirspor camiasını hüzne boğdu.

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Eskişehirspor’un başarılı defans oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 26 yaşındaki oyuncunun dün akşamki antrenmanda sergilediği neşeli tavırları dikkat çekmişti. Eskişehirspor’a yeni transfer olan Necati Ateş ile sohbet eden Ediz, takımla birlikte çalışmalarını tamamlamıştı.

Ediz’in ölüm haberi takımın resmi internet sitesinden futbol camiasına duyuruldu. Açıklamada, “Futbolcumuz Ediz Bahtiyaroğlu’nu bu gece geçirdiği rahatsızlık sonucu kaybettik. Kendisine Allah’dan rahmet, ailesine ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

SON TWEET: NECATİ ABİ FORMAMDA GÖZÜN MÜ VAR

Eskişehirsporlu başarılı oyuncunun ölüm haberi sosyal medyada da büyük yankı buldu. Futbol camiası Ediz’in ölümü için sosyal paylaşım siteleri üzerinden taziyelerini paylaştı. Bu arada Ediz Bahtiyaroğlu’nun Twitter hesabı üzerinden attığı son mesaj da okuyanların dikkatini çekti.

Eskişehirspor’a yeni transfer olan Necati Ateş’in basın toplantısında 2 numaralı Ediz forması giymesine esprili şekilde atıfta bulunan Bahtiyaroğlu, “Necati abi formamda gözün mü var” şeklinde bir tweet atmıştı. Ediz Bahtiyaroğlu’nun cenazesi öğlen saatlerinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.

Eskişehirspor’dan Ediz’e veda

Eskişehirspor’da geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu için tören düzenledi. Başkan Halil Ünal, yaşadıkları büyük kaybı dile getirirken baba İsmail Bahtiyaroğlu ile Ediz’in takım ve ev arkadaşı Hürriyet Güçer fenalık geçirdi.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu için Eskişehirspor Tesisleri’nde tören düzenlendi. Duyfusal anların yaşandığı törende baba İsmail Bahtiyaroğlu ile Ediz’in takım ve ev arkadaşı Hürriyet Güçer fenalık geçirdi. Başkan Halil Ünal törende Ediz, Eskişehirspor camiası adına ölmedi” derken Ediz’i her yıl anacaklarını dile getirdi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan Bahtiyaroğlu’nun cenazesi Eskişehirspor Tesisleri’ne getirildi. Bahtiyaroğlu’nun Türk bayrağı ve Eskişehirspor bayrağına sarılı tabutu, tören için hazırlanan alana konuldu.

Törene, Bahtiyaroğlu’nun babası İsmail ve ağabeyi Engin Bahtiyaroğlu, Eskişehir Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Eskişehispor Kulübü Başkanı Halil Ünal, 1. Hava Kuvveti Kurmay Başkanı Tuğgeneral Şaban Umut, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Eskişehir Emniyet Müdür Vekili Mustafa Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Eskişehirspor yönetim kurulu üyeleri, futbolcular ve taraftarlar katıldı.

”EDİZ’İ HER YIL ANACAĞIZ”

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, törendeki konuşmasında, Eskişehirspor camiası ve Türk halkına başsağlığı diledi.Ediz’in kendileri için çok özel bir futbolcu olduğunu belirten Ünal, ”Bahtiyaroğlu’nun tarifi, bir futbol kulübü başkanının bir futbolcuyu tarif edemeyeceğinin üstündeydi. Ediz’in düzgünlüğü, dürüstlüğü, çalışkanlığı, iyi niyeti… Ediz, adeta bir iyilik meleğiydi” dedi.

Ünal, Ediz Bahtiyaroğlu’ndan kimseye kötülük gelmediğini anlatarak, ”Türk futbolu adına çok değerli, pırıl pırıl genç bir kardeşimizi maalesef kalp krizi neticesiyle kaybettik. Ediz’i yetiştiren ailesine, ona emek veren hocalarına ne kadar teşekkür etsem azdır. Ediz, Eskişehirspor camiası adına ölmedi. Her zaman bizim kalbimizde yaşayacak. Ediz her yıl kulübümüzce anılacak. Fakat bu Eskişehirspor’un kaderinde midir? Rahmetli Sinan’ı da (Sinan Alaağaç) biz böyle kaybettik. Şimdi Ediz… Rabbim’e dua ediyorum, inşallah bu son olsun. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

“TÜRK FUTBOLU EFENDİ BİR SPORCUYU KAYBETTİ”

Eskişehirspor İdari Asbaşkanı Ekrem Birsen de, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirspor camiasının acı bir gün yaşadığını ifade ederek,”Gerçekten efendiliğiyle, dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla, bize simge olmuş bir futbolcumuz, Ediz Bahtiyaroğlu’nu kaybettik. Ediz Bahtiyoroğlu, çalışkan, dürüst ve sevecenliğiyle tüm arkadaşlarına örnek bir sporcuydu. Arkadaşları, hocası ve yönetim tarafından çok sevilen bir futbolcuydu. Türk futbolu, bugün efendi bir sporcuyu kaybetti. Allah bu acıları tekrar yaşatmasın.” diye konuştu. Futbolculardan Servet Çetin de, Ediz Bahtiyaroğlu’nu kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

BABASI VE EV ARKADAŞI HÜRRİYET FENALAŞTI

Konuşmaların ardından Bahtiyaroğlu için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından cenazenin, Bursa’ya götürülmek üzere araca konulduğu sırada, baba İsmail Bahtiyaroğlu ile Ediz’in takım arkadaşı Hürriyet Gücer, fenalık geçirdi. Bahtiyaroğlu ve Gücer’i sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Bahtiyaroğlu’nun cenazesi, Bursa’da ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Öte yandan başta TFF, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe olmak üzere birçok kulüp Ediz Bahtiyaroğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu