DünyaGündem

Michael Owen Stoke City’de

İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City, geçtiğimiz sezonu Manchester United formasıyla tamamladıktan sonra serbest kalan İngiliz oyuncu Michael Owen ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Stoke City, Manchester United’dan ayrılan Michael Owen ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Ntvspor’un haberine göre, 32 yaşındaki Michael Owen, kontratının sona ermesi üzerine Manchester United ile yollarını ayırmıştı. Yaz transfer döneminde pek çok Premier Lig kulübüyle ismi anılan İngiliz golcü, sonunda Stoke City’de karar kıldı.

Transferin kesinleşmesinin ardından açıklama yapan Owen, “Tony Pulis ile çalışacağım için çok heyecanlıyım. Stoke City iyi bir kadro kurdu ve ben de takıma katılmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı. İlk kez 1996 yılında giydiği Livepool formasıyla kulübün efsaneleri arasına giren Owen, kırmızı beyazlı kulüple 98-99 sezonunda UEFA Kupası kazanma başarısı göstermişti.

2004 yılında çok büyük beklentilerle Real Madrid’e transfer olan oyuncu, burada forma giydiği 40 maçta, sadece 14 gole imza atmış ve hayal kırıklığı yaratmıştı. Daha sonra Newcastle United formasıyla tekrar Ada’nın yolunu tutan ve Newcastle’da inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Owen, St. James Park’tan ayrılıp Manchester United ile anlaşmıştı.

Burada Sir Alex Ferguson’dan formayı almakta zorlanan Owen, hücum hattındaki Rooney, Hernandez, Welbeck ve Berbatov gibi rakiplerinin arkasında kalarak, yedek kulübesinden kurtulamamıştı. Michael Owen’in kariyerinde 447 maçta 209 golü bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu