FutbolGündemTransfer

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan flaş karar!..

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan flaş karar!.. İddialara göre; Türkiye Futbol Federasyonu, AB oyuncularının tıpkı diğer Avrupa ülkelerindeki gibi yerli statüsünde oynamasına ‘evet’ diyecek

HTSpor’un haberine göre, UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş’a verdiği men cezalarının yanı sıra Türk futbolunun bir diğer sorunu da Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu 6+0+4 kararı… Yani kulüplerin sözleşme yapabileceği 10 oyuncudan sadece 6’sının maç kadrosunda yer alması, 4’ünün tribüne çıkması. Bilindiği gibi Süper Lig’de geçtiğimiz sezon 6’sı sahada, 2’si kulübede ve 2’si tribünde olmak üzere toplam 10 yabancıya izin veriliyordu.

Federasyon, AB statüsündeki oyuncuların yerli kontenjanında oynamasına izin verecek. TFF’nin bu kararı 10 gün içinde açıklayacağı iddia edildi. TFF’nin böyle karar alması durumunda; Avrupa Birliği ülkelerinden pasaportu bulunan oyuncular, Türkiye’de yerli statüsünde oynayabilecek. Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de AB ülkesi futbolcuları için sınırlama kaldırılacak.

‘4 BÜYÜKLER’DE AB PASAPORTU OLAN BAZI FUTBOLCULAR:

Ujfalusi, Riera, Sneijder, Elmander, Kadlec, Holmen, Meireles, Stoch, Krasic, Kuyt, Sivok, Almeida, Escude, Fernandes, Cech, Celusta, Sapara, Adrian, Janko.

AB VATANDAŞI FUTBOLCULARA SINIRLAMA YOK

İNGİLTERE: Premier Lig’de herhangi bir kısıtlama söz konusu değil. İsteyen takım 11 yabancı ile sahaya çıkabiliyor. Kriter, transfer ve çalışma izni konusunda söz konusu. AB dışından yapılan transferlerde alınacak oyuncunun, ülkesinin son 2 yıldaki resmi A Milli maçlarının %75 inde oynamış olması şart aranıyor.

İSPANYA: La Liga’da Avrupa Birliği vatandaşları için sınırlama yok. Kulüpler AB dışından en fazla 3 oyuncuyla sözleşme imzalayabiliyor. Ancak bu sınır, La Liga’da 5 yıl forma giyen kıta dışı oyunculara vatandaşlık verilmesi yoluyla esnetiliyor.

ALMANYA: Yabancı oyuncu konusunda sınırlama bulunmuyor. Kulüpler istedikleri kadar yabancı
oyuncuyla mücadele ediyor.

FRANSA: Avrupa Birliği ülkelerinden gelen oyuncular için sınırlama yok. AB vatandaşları zaten yabancı olarak kabul edilmiyor. Ancak kulüpler 11 kişilik kadrolarına AB dışı en fazla 3 oyuncuyla yer verebiliyor.

İTALYA: İtalya’da Avrupa Birliği ülkelerine bir kısıtlama yok. Ancak kulüpler bir sezonda, AB dışından en fazla 2 oyuncuyu kadrolarına katabiliyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu