DünyaGündem

UEFA Başkanı Michel Platini’den Türkiye’ye uyarı

UEFA Başkanı Michel Platini, Türkiye’nin Olimpiyatları düzenleme hakkını elde etmesi durumunda, 2020 Avrupa Şampiyonası finallerini alamayacağını açıkladı.

İstanbul’un Madrid ve Tokyo ile birlikte olimpiyatları düzenleme hakkı için finale kalması Türkiye’yi sevindirirken, Platini’den üzücü haber geldi. LigTv.’nin haberine göre, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen FIFA Kongresi sırasında soruları yanıtlayan Platini, İstanbul’un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nı düzenleme hakkı elde ettiği takdirde 2020 Avrupa Şampiyonası finallerini düzenleyemeyeceğini açıkladı.

Platini konuyla ilgili olarak; “Eğer İstanbul Olimpiyat Oyunları’nı kazanırsa, Avrupa Şampiyonası’nı düzenleyemezler. Ancak Olimpiyatları alamazlarsa hala Avrupa Şampiyonası’nı düzenleme konusunda adaylık süreci devam ediyor. Her zaman söylediğim gibi aday olurlarsa oyum Türkiye’ye gidecek” diye konuştu.

2020 Olimpiyat Oyunları’nı düzenleyecek ülke önümüzdeki Eylül ayında belli olacak, Euro 2020’yi düzenleyecek ülke ise 2014’ün başlarında karar verilecek.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu