DünyaGündem

UEFA’dan iki dev kulübe şok ceza!..

UEFA’dan iki dev kulübe şok ceza!.. UEFA, Paris Saint Germain ve Manchester City’e 60 milyon euro ceza verdiği öğrenildi. Öte yandan Saint-Germain’in yıldız oyuncuları Ezequiel Lavezzi ve Javier Pastore’nin sezon sonunda satılabileceği iddia edildi.

Fransız yayın organı L’Equipe’in haberine göre; UEFA, Paris Saint Germain’e 60 milyon euro ceza verdi. PSG’nin üç sezon boyunca 20 milyon Euro ceza ödeyeceği öğrenildi. UEFA’nın İngiliz devi Manchester City’e de aynı yaptırımı uygulayacağı ifade edildi. Milliyet Gazetesi’nin haberine göre, İngiliz basınına göre City, 60 milyon euroluk bir ceza ödeyecek, Devler Ligi’ne 25 oyuncu yerine 21 oyuncu ile katılacak.

Bilindiği gibi UEFA Financial Fair Play’de 76 kulüpten ek bilgi istemiş ve bunların 9 tanesi hakkında inceleme sürecinin devamına karar vermişti. Bu 9 kulübe bazı yaptırımlar önerilmişti, kulüplerden gelecek cevaplara göre kararın bu hafta açıklanması bekleniyor. Gelen haberlere 9 kulübün içerisinde Manchester City ve PSG’nin olduğu neredeyse kesin, diğer 7 kulübün hangileri olduğu bilinmiyor. Türk kulüpleri hakkında da bazı söylentiler mevcut. Bugün gelen haberlere göre ise UEFA’nın PSG’ye önerdiği bazı yaptırımların neler olduğu hakkında bilgiler var, ve bu yaptırımlar ihraç içermese de ağır gözüküyor.

-PSG üç sezon boyunca 20 mn Euro ceza ödeyecek
-Başabaş gelir gider dengesini önümüzdeki sezon 30 mn Euro açık seviyesine indirmek zorunda olacak
-Kadrosu 25 yerine 21 futbolcu ile sınırlandırılacak (sekizi altyapıdan)
-PSG mevcut ücret toplamı olan 240 mn Euro’yu aşamayacak, yeni transfer yaparsa mevcut ücretleri kısmak (futbolcu satmak zorunda kalacak)
-Transfer bütçesi 60 milyon Euro’yu aşamayacak, eğer aşarsa ek cezalar gelecek.

LAVEZZİ VE PASTORE SATILABİLİR

Fransa’nın önde gelen kulüplerinden Paris Saint-Germain’in (PSG) yıldız oyuncuları Ezequiel Lavezzi ve Javier Pastore’nin sezon sonunda satılabileceği iddia edildi.

Fransız basınından L’Equipe’te yer alan iddiaya göre, PSG, FIFA’nın Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde bazı yıldız oyuncularıyla sezon sonunda yollarını ayırmak zorunda kalacak.

Teknik Direktör Laurent Blanc’ın yüksek kazançları nedeniyle kulübü finansal açıdan zorlamasına rağmen Edinson Cavani ve Marco Verrati gibi yıldız oyuncuları kadroda tutmayı planladığı vurgulandı.

Blanc’ın sezon sonunda takımdan göndermeyi planladığı isimler arasında Ezequiel Lavezzi ve Javier Pastore’nin yer aldığı, ilk 11’de oynatmayı planlamadığı bu futbolcuların gönderileceği belirtildi.

Satılması planlanan yıldız futbolculara İtalya’nın önde gelen kulüplerinin talip olduğu ve uygun bonservis bedeli karşılığında gönderilmesinin beklendiği ifade edildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu