DünyaFutbolGündem

UEFA Disiplin Kurulu Jose Mourinho’ya 5 maç ceza

UEFA Disiplin Kurulu, Barcelona ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi ilk maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho’ya 5 maç ceza verdi. Real Madrid kulübü cezaya itiraz edeceğini açıkladı.

Real Madrid’in teknik direktörü Jose Mourinho, Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona’ya 2-0 yenildikleri yarı final ilk maçının ardından hem Barcelona’yı, hem de UEFA’yı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu.

Oyuncusu Pepe’nin ardından oyundan atılan Portekizli maçtan sonra, “Eğer düşündüklerimi söylersem kariyerim biter. Ama neden Ovrebo, neden Busacca, neden Stark neden de Bleeckere?” diye maçlarına atanan hakemleri sorgulamış, “Barcelona’nın gücü Unicef reklamından mı yoksa İspanyol Futbol Federasyonu Başkanı Villar’ın UEFA’daki rolünden mi kaynaklanıyor bilmiyorum” diyerek ateş püskürmüştü.

Bu açıklamalar, başarılarıyla olduğu kadar sivri demeçleriyle ünlü teknik adama 5 maça mal oldu. Ntvspor.net’in haberine göre, UEFA Disiplin Kurulu Mourinho’ya biri ertelemeli 5 maç men ve 50 bin euro para cezası verdi. Mourinho, salı günü Barcelona’ya elendikleri rövanşta ilk maç cezasını çekti. 5’inci ve son maç cezası ise 3 yıl içinde Mourinho’nun benzer bir hareketi tekrarlaması halinde uygulanacak.

UEFA Disiplin Kurulu, ayrıca Real Madrid kulübüne 20 bin euro para, Barcelona yedek kalecisi Jose Pinto’ya da 3 maç ceza verdi. Maçta kırmızı kart gören Real Madridli Pepe’nin 1 maçlık cezası yeterli görüldü. Real Madrid Kulübü cezaya ilişkin olarak, “Disiplin soruşturmasının tam olarak hangi nedenlerle açıldığı bilinmediğinden teknik direktörümüzün kendini savunma hakkını kullanması mümkün değildir. Kulüp bu karara itiraz edecektir” açıklamasında bulundu.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu