FutbolGündemTransfer

Hasan Arat; Guti, Quaresma iyi transfer; ama…

Beşiktaş’ın eski 2. Başkanı Hasan Arat, sezon başında yapılan transferleri yerinde bulmakla birlikte, flaş transfer yapma politikasına karşı olduğunu Beşiktaş’ın Türk oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla başarılı olacağına inandığını söyledi.

‘Önce kupa, yeni transferler beni hiç ilgilendirmiyor’ diyen Hasan Arat, Radyospor’a yaptığı açıklamada, ”Anlaşılan Beşiktaş’ın flaş transferleri camianın çok hoşuna gitti. Aynı şeyi Beşiktaş camiası için söyleyemeyeceğim. Kupa kazanılmadan, transfer için Forlan, Reyes gibi isimlerin telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum. İlk önce kupa… Yeni transfer beni hiç ilgilendirmiyor. Sahaya çıkacak futbolcularımızın motivasyonu çok önemli. Kupayı almadan transfer konuşmanın hiçbir anlamı yok” dedi.

Hasan Arat; Guti, Quaresma iyi transfer; ama…

Hasan Arat,  “Reaksiyonlarımız aşırı oluyor. Transferde de böyle. Futbolcu geldiğinde aşırı reaksiyon, işler beklediğimiz gibi gitmediğinde aşırı reaksiyon. Artık futbol ekonomisinde bu türden yaklaşımlara yer yok” diyerek şöyle devam etti; Ben Beşiktaş’ın sezon başında yaptığı transferlerin kaliteli transferler olduğuna inanıyorum; özellikle son 6 sene de yapılan transferlerin ardından.

Olumlu yönde geliştiğini düşünenlerdenim. Ama devre arasında yapılanlar konusunda aynı fikirde değilim. Bunların bir çoğu gidecek. Türk oyuncuların az sayıya düşmesi, altyapıdan yeterince oyuncu çıkmaması nedeniyle sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum. Ben Beşiktaş’ın flaş transferlerle başarı yakalayacağına inanmayanlardanım. Kendi çocuklarımıza dayanan, Türk oyuncuların ağırlıkta olduğu bir Beşiktaş başarı kazanır.

Hasan Arat; Final maçlarını iyi oynuyoruz

Beşiktaş’ın finalde çok daha farklı olacağını belirten Hasan Arat, “11 Mayıs, Beşiktaş için çok önemli bir gün. Belediyespor ligde bizi zorlamış olsa bile; ben takımımızın final maçlarını çok iyi oynadığını ve kazanacağını düşünüyorum. Şu anda tek düşüncem kupa finali, bu maçtan başka hiçbir şeyi düşünemeyeceğiz, moralle kulübümün yanında olmayı tercih ederim. Kupa finalinden sonra gereken analizleri yapacağım” dedi.

Bursa’daki maça siyah-beyazlı taraftarların alınmasını doğru bir yaklaşım olarak niteleyen Arat, “Beşiktaş taraftarının Bursa’daki maça alınması kararı cesur bir karar alanları tebrik ediyorum. Artık Türk futbolunda bu gereksiz husumetler bitmeli. Umarım, taraftarlar da buna saygı gösterirler, her hangi bir olaya mahal vermezler” diye konuştu.

Hasan Arat; Tayfur Havutçu kendini ispat etti

‘Beşiktaş, teknik direktör konusunda çok önemli zikzaklar çizdi. Ama Tayfur Havutçu, başarılı bir futbolculuk döneminin ardından, idari yönden de kendini kanıtladı’ diyen Arat sözlerini şöyle tamamladı; Geçen hafta elde ettiği derbi galibiyetiyle Galatasaray’ı yenen bir Beşiktaş antrenörü olarak çok önemli bir başarı elde etti.

Ayrıca kupa finali oynayan takımın teknik direktörü. Yönetim kendisiyle gelecek sezon için anlaşır anlaşmaz bilemem; ama Tayfur Havutçu kendini ispat etmiş; bu anlamda ülkeye değer kazandırılmış diye düşünüyorum.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu