DünyaFutbolGündem

UEFA’ya dev rakip!..

UEFA’ya dev rakip!.. Katar kraliyet ailesi futbolla ilgili akıl almaz bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Dream Football League adında yeni bir organizasyon kurmayı düşünen aile, Avrupa’nın dev kulüplerini bu oluşumda bir araya getirmeyi planlıyor.

Katar kraliyet ailesi futbolla ilgili akıl almaz bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. The Times’te yer alan habere göre; 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, UEFA’nın karşısına Dream Football League adlı bir organizasyon çıkaracak. Ajansspor.com’un haberine göre, Avrupa’nın en büyük kulüplerinin de yer alacağı organizasyonun 2015 yazından itibaren her iki yılda bir düzenleneceği ifade edildi.

Katar’da düzenlenecek turnuva için her kulübe katılım parası olarak 210 milyon euro ödeneceği ifade edildi. 24 takımın katılacağı ligde Avrupa’nın en çok para kazanan takımlarından Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Chelsea, Manchester City ve Arsenal daimi üye olacak.

Turnuvanın tüm detaylarının Nisan ayında duyurulacağı ifade edilirken, takımların elde edeceği gelirin Şampiyonlar Ligi’nden kat be kat fazla olacağı, bu durumun da takımları organizasyon için teşvik edeceği kaydedildi.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu