DünyaFutbolGündem

Uruguaylı futbolcu Leguizamon, Independiente’nin kupalarına el koydu!..

Uruguaylı futbolcu Leguizamon, Independiente’nin kupalarına el koydu!.. Arjantin’in köklü kulüplerinden Independiente bu kez kupalarını kaybetti.

Geçtiğimiz yıl ikinci lige düşen ekip, eski futbolcusunun açtığı dava sonrası zor durumda kaldı. Takımın küme düşmesinin ardından kulüpten ayrılan ve şimdilerde Şili’de top koşturan futbolcu Luciano Leguizamon, alacağı 1,7 milyon peso için mahkemeye başvurdu. Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, mahkeme kararıyla Independiente’nin ligde ve uluslararası alanda kazandığı 18 kupaya alacaklarına karşılık el koyduran futbolcunun avukatı ise kulübe ödemeyi yapmaları için 5 gün verdiklerini açıkladı.

Avukat Ricardo Frega Navia, “Luciano, eski kulübünün imajına zarar vermek istemiyor ancak haklarının da ödenmesini istiyor. Tek isteğimiz Independiente’nin borcunu bir an önce ödemesi aksi takdirde kupaları açık artırma ile satabiliriz” diye konuştu. Ekonomik kriz yaşayan ekip, Güney Amerika’nın şampiyonlar ligi olan Libertadores’i tam 7 kez kazanırken, 2 kez de Kıtalararası Kupa sevinci yaşadı. Arjantin temsilcisinin uluslararası alanda 18 kupası bulunuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu