Beşiktaş Kaptanları ve Sinan Engin Olayı
Temmuz 13, 2008
İşte Temel YirmibeÅŸoÄŸlu’nun haberi !
BeÅŸiktaÅŸ, Sinan Engin’le gündemde kalıyor!
BeÅŸiktaÅŸ’ta kaptanlar İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasındaki kavganın yankıları hâlâ devam ediyor.
Yargı Devam ederken Sinan Engin Göreve Geliyor !
Camiadaki herkes, bu olayın sebebini sorguluyor. Siyah-Beyazlı kulüpte, belki de 10 yılda bir meydana gelebilecek böyle bir olayın faturası BaÅŸkan Yıldırım Demirören, yönetim ve Teknik Direktör ErtuÄŸrul SaÄŸlam’a kesilse de camia, baÅŸrolde Menajer Sinan Engin’in bulunduÄŸuna inanıyor.
Serdar Bilgili döneminde göreve baÅŸlayan Engin’in, Kartal’ın eski hocaları Mircea Lucescu ve Jean Tigana ile tartışması, tribünlerden yükselen ‘Çarşı Sinan Engin’e karşı’ sesleri, Alaattin Çakıcı’nın BeÅŸiktaÅŸ Kulübü üzerinden vize alması, camianın unutamadığı olaylar arasında yer alıyor.
Ali Gültiken’in menajerlikten ayrılma sürecinin ardından, Üzülmez ve Toraman’ın kavgası da Sinan Engin’in üzerine yıkıldı. YaÅŸananlar ve tarafların aÄŸzından BeÅŸiktaÅŸ’taki Sinan Engin olayları:
Lucescu ile ‘eÄŸitimsiz’ kavgası ” Kültür dil bilmekle olmuyor yemeÄŸi elleriyle yiyor !”
BeÅŸiktaÅŸ’ın 100. yılda yakaladığı ÅŸampiyonluÄŸun baÅŸ aktörü olarak gösterilen Mircea Lucescu’nun bir sonraki sezon Menajer Sinan Engin’le yaÅŸadığı tartışma unutulmadı. En büyük hatasının Sinan Engin olduÄŸuna dikkat çeken Lucescu, şöyle diyordu: “Fashion TV izlemekten baÅŸka bir iÅŸ yapmıyor. Futboldan anlamıyor, BeÅŸiktaÅŸ’a zarar veriyor. Onun bütün bu davranışlarının sebebi eÄŸitimsizlik.
Ya eksik eÄŸitim almış, ya da hiç eÄŸitim almamış. Futbolcu-kulüp iliÅŸkilerinde de faydası deÄŸil, zararı oldu. Ahmet Dursun’u sevmediÄŸi için her olayda üstüne gitti. Ufak olayları büyütmek, abartmak için var gücüyle çalıştı. Sırf Ahmet’le BeÅŸiktaÅŸ’ın arasındaki ipleri koparmak için bu küçük olayların medyada geniÅŸ yer bulmasını saÄŸladı.
” Sinan Engin’in Romen çalıştırıcıya cevabı gecikmiyordu: “Lucescu benim için eÄŸitimsiz demiÅŸ. O önce yemek yemeyi, çatal-bıçak kullanmayı öğrensin. Elleriyle yemek yiyor. Kültür, yabancı dil bilmekle olmuyor.”
Alaattin Çakıcı olayı patlak verdi
Mircea Lucescu kavgasının ardından Sinan Engin’in Alaattin Çakıcı ile diyalogları ortaya çıktı. Telefon görüşmeleri deÅŸifre olunca Engin, görevi bir süre sonra bırakmak zorunda kaldı. BeÅŸiktaÅŸ kulübünün antetli kâğıda imzalı belgeleriyle Çakıcı’ya vize alınması mahkeme sürecini baÅŸlattı. Halen devam etmekte olan mahkeme sürecinde deÅŸifre olan görüşmelerde ÅŸunlar yer alıyordu.
Alaattin Çakıcı: “Sinan Sinan, ufak bir ÅŸey istiyoruz onu da halledemiyorsun. OÄŸlum, ÅŸampiyonlukta hiç mi payımız yok? O kadar olay oldu. Bir Allah’ın kulu açıp aÄŸzını size bir ÅŸey söyleyebildi mi? Kızdırıyorsunuz beni.” Engin: “Åžey abi, tamam tamam… Abi, öyle deÄŸil baÅŸka bir ÅŸey oldu. Biliyorsun. Telafi ederiz abi. Kızma.”
Jean Tigana Olayı !
Sinan Engin’le tartışan bir diÄŸer isim de Fransız teknik adam Jean Tigana’ydı. Engin, sürekli olarak Tigana’yı eleÅŸtiren demeçler veriyordu. Bunun üzerine Fransız çalıştırıcı Engin’e yönelik: “Sinan Engin bu kulüp için çok zararlı, dışarıda kaldığı zaman tahribata neden oluyor. BeÅŸiktaÅŸ’ın ÅŸampiyonluÄŸu kaybetmesine yol açtı. Sinan Engin’in Siyah-Beyazlı kulüp dışında baÅŸka iÅŸ bulma kapasitesi yok. O zamanlar da kulüpte görev yapmak istiyordu.” sözleri gündem oluyordu. Sinan Engin ise Tigana’yı ÅŸampiyonluk maçında Bobo’yu ÅŸahsi nedenlerle oynatmamakla suçluyordu.
Çarşı’nın da Engin’e tepkisi var!
Sinan Engin’in menajerliÄŸi döneminde ‘Çarşı Sinan Engin’e de karşı’ ÅŸeklinde açılan pankart polemik konusu oldu. Engin tribünlerin sesine şöyle karşılık veriyordu: “Çarşı Sinan Engin’e karşı diyorlar, ben de çıkar ‘Çarşı’ya karşıyım’ derim. Bunu desem ne olacak? Burada konu Çarşı deÄŸil, baÅŸka ÅŸeyler var.” Engin’in açıklamasından bir hafta sonra Ümraniye’de bir grup taraftar Engin’le konuÅŸmaya geliyor, sonrasında tribün çekiÅŸmeleri sırasında kapalı tribünün liderlerinden Ferdi Aslan öldürülüyordu. Katil zanlısı olarak aranan ÅŸahsın Engin’le konuÅŸmaya gelen grupta bulunduÄŸu ortaya çıkıyordu.
Engin’den önce Siyah-Beyazlı kulübün menajerliÄŸini yapan Ali Gültiken, BaÅŸkan Yıldırım Demirören’in Engin’i bu göreve getirmeyi önceden tasarladığını iddia ediyordu. Engin de, sürekli olarak Gültiken’i eleÅŸtiriyordu. Son olayda ise iki kaptan İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez’in iki kez kavga etmesinin baÅŸ sorumlusu olarak Engin gösteriliyor. İki futbolcuyu barışması için yanına çağıran Engin’in kavgaya engel olmaması, oyuncuların arasındaki gerginliÄŸi daha önceden tespit edip önlem alamaması tepkilere sebep oldu.
Sayın Temel YirmibeÅŸoÄŸlu’na teÅŸekkür ederiz.
Türk Futbolu - Beşiktaş Futbol Haberleri kategorisine ait diğer yazılar.
- "Kavgada da Sinan Engin'in parmağı var!"
- Beşiktaş Kulübünden’den Şaşırtıcı Açıklama !
- Nihat Kahveci'ye İngiltere Premier Ligi 'nden 3 talip
- Beşiktaş Yönetimi beni camiada küçük düşürmek için çabaladı !
- Beşiktaş'ın Beşiktaş'tan Çıkartılmasına Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!
- İbrahim'lerin Kovulmasında Mafya Parmağı mı var ?
- Şok...Beşiktaş Fulya Alt Yapı Tesisleri Boşaltıldı !
- Sinan Engin ve Takım Kaptanı Arasında Basın Yoluyla Kavga !
- Beşiktaş'ta Sıkıntılar Futbol Takımına Sıçradı!
- Bir Demirören ve Sinan Engin Klasiği Daha !
- Şok...Milli Takımda Problem Büyüyor ! Gökhan Zan Yürüyemiyor !
- BJK yine FIFA'lık !
- Son Dakika . . . Çilekli İhalesi, Belgeleri ve Çilekli Şifre Çözülüyor
- Çilekli İhalesinde Neler Oluyor ?
- Skandal ! Sıra Çilekli'de
- Barış Ertül İsmail Ünal Konuşması
Popülerlik: 6%
Etiketler: Ahmet Dursun, Alaattin Çakıcı, Ali Gültiken, Beşiktaş İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Jean Tigana, Kaptanlar, Mircea Lucescu, Sinan Engin, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, yıldırım demirören
Yorumlar
2 Responses to “BeÅŸiktaÅŸ Kaptanları ve Sinan Engin Olayı”
Kim yazmak istemiÅŸti?

[...] İşte Yirmibeşoğlu haberi [...]
[...] İşte Yirmibeşoğlu haberi [...]