DünyaFutbolGündem

2014 Dünya Futbol Şampiyonası Asya Kıtası üst tur grup kuraları çekildi

Brezilya-2014 Dünya Futbol Şampiyonası Asya Kıtası üst tur grup kuraları çekildi. Kura çekimine 29 Şubat’ta oynanan grup son tur maçları sonrasında bir üst tura kalmayı garantileyen 10 ülke iştirak etti.

Kura çekimi töreninde Irak Futbol Milli Takımı’nın Brezilyalı çalıştırıcısı Arthur Zico da hazır bulundu. Üst tura kalan 10 takım ikişer takımlı beş torbaya bölündü. Kura çekiminde İran, Güney Kore, Katar, Özbekistan ve Lübnan A grubunda yer aldı. B Grubunda ise Avustralya, Umman, Ürdün, Irak ve Japonya yer aldı.

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da yapılan kura çekimi sonrasında iki ayrı gruba ayrılan ülkelerin, Brezilya 2014 yolundaki bir üst turdaki mücadeleleri Haziran-2012, Haziran-2013 tarihleri arasında yapılacak. A Grubu’nda yer alan Özbekistan, ilk maçını 3 Haziran’da İran’la Taşkent’te yapacak.

Bu etapta en iyi dört takım, direk Brezilya 2014 vizesi alacak. Asya’dan gidecek beşinci takım ise bu iki grupta üçüncü olan iki takım arasında yapılacak maçlar sonunda belli olacak. Galip gelen takım Asya’yı temsilen Okyanus bölgesi temsilcisiyle karşılaşacak. Galip gelen ekip Brezilya 2014 vizesi alacak bir diğer ülke olacak.

A Grubu; İran, Katar, Lübnan, Özbekistan, Güney Kore

B Grubu; Avustralya, Japonya, Umman, Ürdün, Irak

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu