FutbolGündem

A Milli Futbol Takımımız kritik virajda!..

A Milli Futbol Takımımız kritik virajda!.. Türkiye, Avrupa Şampiyonası Elemeleri Grubu’ndaki ikinci maçında bugün Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 21.45’te başlayacak maçı, İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri’ndeki ilk maçında İzlanda’ya deplasmanda 3-0 yenilen Türkiye, A Grubu’ndaki ikinci sınavını Çek Cumhuriyeti karşısında verecek. Ntvspor’un haberine göre, mücadele öncesi Ay-yıldızlılar’da sakatların çokluğu dikkat çekiyor. Aday kadroya davet edilen Burak Yılmaz, Volkan Demirel, Mustafa Pektemek, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Kaan Ayhan sakatlıkları nedeniyle takımdan çıkarıldı. Bu isimlerin yerine Mert Günok, Adem Büyük, Muhammet Demir ve Hamit Altıntop ile takviye yapıldı.

Burak ve Mustafa’nın sakatlıkları Çek Cumhuriyeti maçı öncesi özellikle forvetteki sıkıntıyı arttırdı. Yine sakatlığı nedeniyle Mevlüt Erdinç’in de kadroya alınmadığı Milliler’de 3 forvet var. Galatasaraylı Umut Bulut’in yanı sıra, ilk kez A Milli Takım’a alınan Gaziantepsporlu Muhammed Demir ve Kasımpaşalı Adem Büyük, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in elindeki alternatifler olacak.

Maç için son çalışmasını federasyonun Riva’daki tesislerinde gerçekleştiren Milli Takım, Çek Cumruriyeti ile saat 21:45’te Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılacak. Mücadeleyi İsveçli hakem Jonas Eriksson yönetecek.

Gruptaki ilk maçında Hollanda’yı 2-1 yenen Çek Cumhuriyeti de, Milliler’le yapacağı karşılaşma için son çalışmasını Saracoğlu’nda yaparak kampa girdi.

MUHTEMEL 11’LER

Ay-yıldızlılar’ın Çek Cumhuriyeti karşısında sahaya, Tolga Zengin, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Ersan Gülüm, Caner Erkin, Mehmet Topal, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Olcay Şahan ve Umut Bulut 11’i ile çıkması bekleniyor.

Rakip Çek Cumhuriyeti’nin muhtemel 11’i, Cech, Kaderabek, Prochazka, Kadlec, Limbersky, Vacha, Darida, Dockal, Rosicky, Pilar ve Lafata isimlerinden oluşuyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu