FutbolGündem

A Milli Futbol Takımımız, son prova için Avusturya önünde

A Milli Takımımız, Eylül ayında başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası elemeleri öncesi son sınavını Avusturya karşısında verecek. Millilerimizin son durumunu görmek açısından önem taşıyan mücadele 21.30’da başlayacak.

Avusturya – Türkiye maçını, Slovakya Futbol Federasyonu’ndan Jan Valasek yönetecek. Valasek’in yardımcılıklarını Miroslav Benko ve Erik Weiss yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Harald Lechner. Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nda TSİ 21.30’da başlayacak karşılaşma Kanaltürk’ten canlı olarak yayınlanacak.

495. milli maç

A Milli Takımımız, Avusturya ile yapacağı özel maçla birlikte 495. karşılaşmasına çıkacak. Milli Takım 89 yıllık tarihinde, 259’u resmi, 235’i özel olmak üzere, geride kalan toplam 494 maçta 179 galibiyet, 116 beraberlik alırken, 199 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz bu maçlarda toplam 642 gol atarken, kalesinde ise 737 gol gördü.

Ajansspor.com’un haberine göre, Avusturya maçı, 17 Kasım 2011’de göreve başlayan teknik direktör Abdullah Avcı’nın A Milli Takım kariyerindeki 7. karşılaşma olacak. Milli Takım kadrosunda yer alan oyuncular arasında Emre Belözoğlu 84 maçla en fazla milli olan oyuncu olurken, Arda Turan da 13 golü ile mevcut kadro içindeki en golcü isim unvanına sahip.

Avusturya ile 15. randevu

A Milli Takımımız bu akşam oynayacağı karşılaşma ile Avusturya ile 15. kez karşı karşıya gelecek. İlki 1948 yılında olmak üzere şimdiye kadar 14 kez karşılaştığımız Avusturya maçlarıda 6 galibiyet, 1 beraberlik alırken, 7 kez de mağlup oldu. Millilerimiz bu maçlarda attığı 20 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü.

Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki Milli Takımımız’ın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor; Fehmi Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal (Fenerbahçe A.Ş.), Semih Kaya, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Hamit Altıntop, Umut Bulut (Galatasaray A.Ş.), Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Mustafa Pektemek (Beşiktaş A.Ş.).

Tolga Zengin (Trabzonspor A.Ş.), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen), Arda Turan, Emre Belözoğlu (Club Atletico de Madrid), Gökhan Töre (Rubin Kazan), Kerim Frei (Fulham), Nuri Şahin (Real Madrid), Sercan Sararer (SPVGG Greuther Fürth), Mevlüt Erdinç (Stade Rennais), Tunay Torun (VfB Stuttgart).

Teknik direktör Marcel Koller yönetimindeki Avusturya Milli Takımı kadrosunda şu oyuncular bulunuyor; Robert Almer, Christian Gratzel, Heinz Linder, Aleksandar Dragovic, Christian Fuchs, György Garics, Florian Klein, Emanuel Pogatetz, Sebastian Prödl, Paul Scharner, Markus Suttner, Julian Baumgartlinger, Guido Burgstaller.

Andreas Ivanschitz, Jakob Jantscher, Zlatko Junuzovic, Veli Kavlak, Christoph Leitgeb, Yasin Pehlivan, Marko Arnautovic, Patrick Bürger, Marc Janko, Marcel Sabitzer.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu