FutbolGündem

Bursaspor Biyediç’i unutmadı; İmparatoru Özlemle Anıyoruz

Biyediç unutulmadı; İmparatoru Özlemle Anıyoruz… Bursaspor, geçen yıl vefat eden eski futbolcusu ve teknik direktörü ‘İmparator’ lakaplı Nejat Biyediç’i unutmadı.

Bursaspor Kulübü’nün resmi internet sitesinin açılış sayfasına, vefatının 1’inci yılı dolayısıyla Biyediç’in fotoğrafı ”İmparatoru Özlemle Anıyoruz” mesajı konuldu.

İnternet sitesindeki anma yazısında ise Biyediç’in, yeşil-beyazlı formayı 1986-91 yılları arasında giydiği, bu süreçte 125 maçta 41 gol attığı belirtilerek, ”Bugün kulübümüzün efsane teknik direktör ve futbolcularından ‘İmparator’ lakaplı Nejat Biyediç’i aramızdan ayrılışının 1’inci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Oynadığı futbol ve attığı frikik golleri ile taraftarın gönlünde taht kuran Biyediç, Bursaspor’un ilk yabancı kaptanı ve kendisine jübile yapılan ilk yabancı futbolcusu oldu” denildi.

Biyediç’in, antrenörlük hayatına 1994’te Nevzat Güzelırmak’ın yardımcısı olarak başladığı anımsatılan yazıda, şu ifadelere yer verildi; Daha sonra Güzelırmak’ın istifasıyla birlikte teknik direktörlük görevine gelen Nejat Biyediç, özellikle UEFA Intertoto Kupası’nda Bursaspor’a oynattığı futbol ile teknik adamlık kariyerinde önemli bir başarı elde etti.

Biyediç, en son 2003-2004 sezonunda kulübümüzde teknik direktörlük yapmıştı. Biyediç, Bursaspor’un dışında Karşıyaka, Adanaspor, Eskişehirspor, D.Ç. Karabükspor, Sakaryaspor, Diyarbakırspor ve Konyaspor’da da teknik direktörlük yaptı.

Hem futbolculuk hayatında, hem de teknik adamlık kariyerinde kulübümüze büyük katkılarda bulunan ‘İmparator Nejat Biyediç’i aramızdan ayrılışının 1’inci yılında özlemle ve saygıyla anıyoruz.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu